2014 Yerel seçim

Ağrı'da BDP kazandı

Ağrı'da 5 puan farkla seçimi kazanan BDP'nin belediye başkan adayı Sırrı Sakık, "Bugün bu topraklarda kazanan tek şey barış olmuştur. Onun için bu barış sürecini çok önemsiyoruz" dedi.

Konular: Türkiye

anadolu ajansı verilerine göre ağrı'da 197 sandığın tamamı açıldı. ağrı merkez ilçe seçim kurulu'ndan alınan ve kesin olmayan sonuçlara göre, 59 bin 422 seçmenden 47 bin 16'sı belediye başkanlığı seçimi için 197 sandıkta oy kullandı.

kullanılan 47 bin 16 oyun 45 bin 804'ü geçerli, bin 212'si geçersiz sayıldı. 

bdp'li sırrı sakık'a 23 bin 460, ak parti'li hasan arslan'a ise 20 bin 609 oy çıktı.

bdp'nin oy oranı yüzde 50,9, ak parti'nin yüzde 45,3 oldu.

sakık: kazanan barış oldu

seçimi kazandığını söyleyen barış ve demokrasi partisi'nin (bdp) ağrı belediye başkan adayı sırrı sakık, "30 mart’ta halkımız iradesini beyan etti, bugün yine aynı şeyi söyledi. bugün bu topraklarda kazanan tek şey barış olmuştur. onun için bu barış sürecini çok çok önemsiyoruz" dedi.

sakık şöyle devam etti: 

'tabii aslında bu seçimi kazanan türkiye'deki barış sürecidir. ağrı halkı barışı çok çok önemsiyor. kürt halkı barışı çok çok önemsiyor. 30 yıldır bu topraklarda çok acı yaşandı. bu topraklar acının coğrafyası. biz geldik bu acının coğrafyasını hep birlikte barışın coğrafyasına nasıl dönüştürebiliriz, halkımızla bunları konuştuk ve tartıştık. ben ilk geldiğim gün de bunu söyledim. ben buraya salt bir belediye başkanlığı için gelmiyorum. barışı önemsediğim için partimiz barışı önemsediği için partimiz ağrı'yı önemsediği için bu kente geliyoruz. bu kentte barışın hayat bulması için ülkeye mesaj verilmesi gerektiğini söyledik." 

sakık kendilerini sevindiren tek şeyin kentte huzurlu bir seçimin yaşanması olduğunu ancak bazı kuşkularının da bulunduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"kuşkularımız, endişelerimiz vardı ama kazasız, belasız bir seçim yaşadık. bunda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. ağrı halkının sağduyusundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. bizim 30 mart'ta aldığımız seçimi bu kentin selameti için, ağrı'nın kanamaması için, türkiye'nin kanamaması için biz bu seçimleri ağrı'ya armağan etmiştik, türkiye'ye ve barış sürecine. çünkü barış sürecini çok önemsiyoruz. eğer ağrı kanamış olsaydı, barış süreci de kanatılmış olacaktı. bütün türkiye kanayacaktı. biz aldığımız seçimi halkımıza ve barış sürecine armağan etmiştik. iyi ki de yaptık. ak parti'ye buyurun gelin 1 haziran'da seçimlere gidelim, dedik ve yeniden geldik ve katıldık. bugün halkımız iradesini tekrar ortaya koydu. biz bu çalışmaları sürdürürken de ağrılılardan tek gün oy talep etmedik. çünkü ağrılılar iradelerini ortaya koymuşlardı."

bdp 10 oy farkla kazanmıştı 

ağrı’da 30 mart'taki seçimde de yarış ak parti ve barış ve demokrasi partisi (bdp) arasında geçmişti. ilk sonuçlara göre bdp adayı sırrı sakık 10 oy farklı galip gelmişti. akp’nin itirazları üzerine oylar yeniden sayılmıştı. sayımlarda bir oy çuvalının yırtık çıkması üzerine ysk burada seçimlerin 1 haziran 2014’te tekrarlanmasına karar vermişti. 

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;