2014 Yerel seçim

Ağrı'da seçim öncesi kavga

Yerel seçimlerin 1 Haziran'da tekrarlanacağı kentte BDP’liler ve polis arasında arbede çıktı. Kavgada dördü polis altı kişi yaralandı.

Konular: Türkiye
Ağrı'da seçimler öncesi gerginlik sürüyor. [Fotoğraf: DHA]

ağrı emniyet müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre cumhuriyet caddesi’nde  barış ve demokrasi partisi (bdp) destekçileri ve polis arasında küfür nedeniyle kavga çıktı.

caddede görevli polislere hakaret edilmesiyle başlayan kavga sonrası  dördü polis altı kişi yaralandı. yapılan açıklamada dört polisin kalabalık tarafından dövüldüğü belirtildi.

doğan haber ajansı’na göre arbede sırasında bdp’liler polisin silahını almaya çalıştı. bunun üzerine bir polis havaya ateş açtı. polisler izin günü sebebiyle sivil kıyafetliydi.

yaralı polislerin tedavisi hastanede sürüyor.

olay sonrası iki kişiyi gözaltında.

seçimler 1 haziran'da

30 mart yerel seçimlerinde ağrı belediye başkanlığı’nı bdp’den eş başkan adayları sırrı sakık ile mukaddes kubilay kazanmıştı.

bir önceki dönemde ağrı belediyesi’ni elinde tutan ak parti, seçim sonuçlarına itiraz etti. itirazlar sonucunda oylar 16 kez sayıldı.

belirsizlik çözülemeyince ağrı’daki seçimler iptal edildi.  seçimlerin tekrarı 1 haziran’da gerçekleşecek.

kaynak: anadolu ajansı ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;