Mahmud Ahmedinejad

Ahmedinejad, Hamaney'e rağmen aday oluyor

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmadinejad, dini lider Ayetullah Hamaney'in aday olmamasını talep etmesine karşın, Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvurusunda bulundu.

Konular: İran, Ortadoğu
Arşiv [Fotoğraf: Reuters]

iran devlet medyası, eski iran cumhurbaşkanı mahmud ahmadinejad’ın mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

19 mayıs’taki seçimler için pazartesi başlayan başvurular, 5 gün sürecek. muhafız konseyi cumhurbaşkanı aday adaylarını, "islam’a inançları" ile devrime ve ideallerine bağlılıkları yönünden inceleyecek.

eylül ayında isim vermeden ahmedinejad'ın yanına geldiğini aktaran hamaney, "bir bey benim yanıma geldi, bende bu beyin hem kendi hem de ülkenin iyiliği için söyledikleri konuya iştirak etmemelerini belirttim. 'katılmayın' demedim, 'sizin katılmanızın iyi olmadığını düşünüyorum' dedim. kendisine bu konuya girdiğiniz takdirde ülkede kutuplaşma olacağını ve bunun ülke için zararlı olacağını söylüyoruz" diye konuşmuştu.

ahmedinejad ile birlikte seçim kurumuna giden eski yardımcısı hamid bekai de adaylık başvurusunda bulundu. ahmedinejad geçen hafta düzenlediği basın toplantısında “cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağım, ancak en iyi aday olarak gördüğüm bekai’yi destekleyeceğim” demişti.

kaynak: reuters ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;