AKP

AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım

Başbakan Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından pazar günü yapılacak AK Parti kongresinde Binali Yıldırım tek aday olacak. Kararı, parti sözcüsü Ömer Çelik açıkladı. Yıldırım, "Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız" dedi.

Konular: AKP, Türkiye
Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden biri. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

ahmet davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından pazar günü gerçekleşecek ak parti genel başkanı seçiminde binali yıldırım tek aday olarak yer alacak.

al jazeera'nın edindiği bilgiye göre parti teşkilatında yapılan temayüle katılan 766 kişiden yüzde 80'i yıldırım yönünde oy kullandı.

karar, parti sözcüsü ve genel başkan yardımcısı ömer çelik tarafından, 45 dakika süren  akp mkyk toplantısının ardından saat gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklandı.

"liderimizle ak parti kadroları arasında milim fark yoktur"

çelik açıklamasında "vakit kaybettiğimiz bir tartışmayı bitirme zamanı geldi. sayın cumhurbaşkanımız ile, liderimizle ak parti kadroları arasında bir milim bile fark yoktur. bundan sonra da olmayacaktır... sayın başbakanımız aday olmayacaklarını açıkladılar. kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. büyük bir mutabakatla izmir milletvekilimiz binali yıldırım genel başkan adayımız olarak seçilmiştir" ifadelerini kullandı.

davutoğlu'na teşekkür etti

[[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera]]

adının açıklanmasından sonra kürsüye çıkan binali yıldırım konuşmasına fıkra ile başladı.

"aklıma bir şey geldi. temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş, kürsüye çıkmış, bakmış ki konuşması yok. tıpkı benim gibi…sonra demiş ki, 'buraya çıkarken konuşmamı bir allah biliyordu, bir de ben. şimdi artık allah biliyor. aynı benim gibi…"

salonda alkış ve kahkahalarla karşılık verilen bu girişten sonra yıldırım, 19 mayıs atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramını kutladı. yıldırım şunları söyledi:

"22 mayıs, pazar günü 2. olağanüstü büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. bütün parti teşkilatımız, mahalle temsilcisinden genel başkanına, bütün kademelerdeki mensuplarımız canla başla hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık.

ak parti, demokrasi şölenine, büyük kongreye hazır. kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum ak parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir. aynı zamanda da çok büyük sorumluluktur. kongrede görevi devredecek olan sayın genel başkanımız, başbakanımız ahmet davutoğlu'na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. patimiz, milletimiz adına. kendisi partimizin kurucu genel başkanı ve lideri cumhurbaşkanımız sayın erdoğan’dan devraldığı bayrağı bugünlere başarıyla getirmiştir.

parti kongreleri birer demokrasi bayramıdır. ancak ak parti kongrelerini diğer partilerden ayıran bir özellik vardır. o da, ak parti kongreleri ayrışma nedeni değil, kardeşliğin bağların birlikteliğin daha da kuvvetlendirilme vesilesidir. bu kongremizin de çok daha fazla birbirimize kenetlenerek kutlu yürüyüşe devam yolunda bir kararlılık ortaya koyacağına yürekten inanıyorum. bu süreç içerisinde az önce genel başkan yardımcımızın da ifade ettiği gibi, istişare süreçleri büyük başarıyla sürdürülmüş ve partimizin ana kademelerinde genel merkezinden, taşra teşkilatına kadar 800’e yakın mensubumuz arasında istişareler başarıyla tamamlanmış ve neticede bu toplantılarla genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir.

yapılacak konrgrede aday olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla tüm parti mensuplarıma, teşkilatıma gönülden teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. şunu herkes bilmelidir, ak parti bir dava partisidir. milletin geleceğini inşa etme partisidir, geçmişini koruyarak, geleceğe yürüyen partidir. dolayısıyla kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışarak büyük türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın.

kongremiz var. kongremizde partimizin kutlu yürüyüşe devam sloganıyla belirlediği programını çok daha geniş şekilde değerlendireceğiz. yapılacak kongre ülkemiz, milletimiz, partimiz için aydınlık yarınlara vesile olacaktır diye düşünüyorum.

milletimize şunu, buradan diyarbakır’a, hunarca katledilen vatandaşlarımızın yanına, onları nacılarını paylaşmaya gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum. milletim rahat olsun. bu terör belasını türkiye'nin gündeminden çıkaracağız."

salondan notlar

[[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera]]

binali yıldırım'ın genel başkan adayı olarak açıklanacağı toplantıya, parti yöneticileri ve milletvekillerinin dışında, yıldırım'ın seçim bölgesi izmir'den gelen çok sayıda partili katıldı.

yıldırım'ın alkışlarla girdiği salonda kalabalık nedeniyle bir çok kişi ayakta kaldı. salona giriş sırasında bu yüzden izdiham yaşandı.

yıldırım'ın adaylığı açıklandığı sırada görevi devralacağı genel başkan ve başbakan ahmet davutoğlu salonda bulunmadı. davutoğlu'nun aynı sıralarda çankaya köşkü'nde 19 mayıs nedeniyle programı vardı.

binali yıldırım konuşmasını bitirdikten sonra kürsüde genel başkan yardımcıları ve bazı bakanlarla birlikte el kaldırarak salonu selamladı. daha sonra da parti genel merkezinde tebrikleri kabul etti.

aday olarak ilk ziyaret diyarbakır'a

yıldırım, genel başkan adayı olarak açıklanmasının  ardından ilk ziyaretini diyarbakır'a gerçekleştiriyor. pkk bombası ile hayatını kaybeden 16 vatandaşın ailelerine taziye ziyaretinde bulunacak.

kaynak: al jaeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;