AKP

AK Parti kurucuları buluştu

AK Parti kurucularının bir araya geldiği yemekte konuşan Başbakan Davutoğlu, “Kısa dönemli küçük hesaplar içinde olmuş olsalar, o hareketin geride bıraktığı 14 altın yıla ulaşmak mümkün olmazdı" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kurucular Kurulu ve 2001 - 2015 MKYK üyeleri toplantısında konuştu. [Fotoğraf: AA]

ak parti kurucuları ve kuruluşundan bugüne mkyk üyeleri ile ak parti genel merkezi'ndeki yemekte bir araya gelen başbakan ahmet davutoğlu burada bir konuşma yaptı. başbakan davutoğlu burada yaptığı konuşmada, 14 ağustos 2001'de ak parti'nin ilk tohumları atıldığında, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın kurucu genel başkan ve lider olarak belirlediği ana ilkelerin hâlâ ak parti hareketinin en önemli ilkeleri olarak fikri ve siyasi köşe taşlarını oluşturduğunu söyledi.

"tarihi kısa süreli bir mücadelenin, siyaseti sadece bir, iki, üç, beş dönemlik bir gayretin sonuç getirmesi gereken, semeresini getirmesi gereken bir faaliyeti olarak değerlendirirseniz uzun bir süredir 14 yıl. ama eğer 14 asrı dolduran inancımızın ve bin yıla yaklaşan anadolu medeniyetimizdeki tecrübemizin önümüzdeki bin yıla, önümüzdeki asırlara gidecek çizgisini belirleyen bir hareket olarak ak parti hareketini tanımlarsak 14 yıl kısa bir süredir. tarih içinde neredeyse nefes alıp vermek gibi bir şeydir. ak parti hareketimizin tohumları ne kadar sağlam ve ne kadar derine doğru inerse toprakta, yükselecek olan çınar da o kadar gümrah ve o kadar semaya doğru yükselir. eğer kısa dönemli küçük hesaplar içinde olmuş olsalar, o hareketin geride bıraktığı 14 altın yıla ulaşmak mümkün olmazdı. birçok siyasi hareket gibi ak parti hareketi de kısa zamanda hızını, enerjisini kaybedebilir ve karşılaştıkları zorluklar karşısında da hemen bazı sıkıntılarla kendi iç enerjisini tüketebilirdi."

"hem zafer hem sınav yürüyüşü"

"muhalefetten iktidara yürüyüş hem bir zafer yürüyüşüdür, hem bir sınav yürüyüşüdür" diyen davutoğlu, bunu sadece bir zafer yürüyüşü olarak görmenin, bir müddet sonra hareketin içindeki ahlaki zeminin kaymaya başlamasına neden olabileceğini ifade etti.

sadece zaferlerle yürüyüp sınavları unutanların bir müddet sonra o zaferlerin kibrine girebileceklerini anlatan davutoğlu, sadece sınavların ürpertisiyle yaşayıp zafer yolunda yürümekte tereddüt gösterenlerin de bir müddet sonra acziyete düşebileceklerini belirtti.

“ak parti kadroları dengeyi hep korudular, koruyacaklar”

davutoğlu, ak parti'nin 5. olağan kongresi'nin 12 eylül cumartesi günü yapılacağını hatırlatarak, "5. olağan büyük kongre, yeni sıçramaların, yeni inşanın ve türkiye'yi  2023'e, yüzüncü yıla taşıyacak, yeni büyük hamlelerin önünü açacaktır" dedi.

"öyle siyasi hareketler vardır ki kaderleri ülkelerinin kaderleriyle birleşmiştir. o siyasi hareketin içinde olanlar ülke kaderleriyle bütünleşmiş olmanın sorumluluğunu taşımak durumundadırlar. sendeleyemezler, yavaşlayamazlar, tereddüt edemezler, kendilerine yönelik bir kaygıyı beraberinde getiremezler. hep ayakta olmak durumundadırlar. aksi takdirde başta söylediğim zafer ile sınama arasındaki dengeyi kurmakta zorluk çekerler. elhamdülillah, ak parti kadroları bu dengeyi hep korudular, koruyacaklar. 7 haziran seçimleri yeni bir sınavdı. ilk defa, belki oyumuz türk siyasi hareketinin en yüksek oylarından biriydi ama dört partili bir parlamento oluşması dolayısıyla tek başımıza iktidar olamadık ama o günden bugüne bu sınavın hakkını vermeye çalıştık. ülkemizi herhangi bir şekilde bir yönetim boşluğuna düşürmemek için 7 haziran seçimleriyle milletimizin bize gösterdiği işaretleri, almamızı istediği dersleri ya da ibretleri görmek için yoğun çaba sarf ettik.”

“7 haziran’ı doğru değerlendirirsek…”

“işte şimdi bu çabaların üzerinde yeni bir seçime doğru yürüyoruz. nasıl 2009 mahalli seçimlerindeki göreceli düşüşümüz daha sonra 2010-2011'de hem anayasa referandumu zaferi hem de arkasından 2011 seçim zaferiyle taçlanmışsa... 7 haziran seçimlerinin sonuçlarını hep beraber doğru değerlendirirsek ve önde gidenlerin açtıkları çığırın ayak izleri üzerinden doğru bir istikamete, geleceğe, azim ve kararlılıkla yürürsek allah'ın izniyle yeni zaferler önümüzdedir. bu zaferlerden biri de 1 kasım seçimlerinde inşallah hem türkiye'de hem de dünyada yankılanacak."

"ak parti'de birlik ve dirlik türkiye'de birlik ve dirlik anlamına gelir"

davutoğlu, siyasi hareketler ülke kaderleriyle bütünleştiği takdirde kimsenin şahsi hesap yapmaya hakkının olmadığını dile getirdi.

ak parti hareketinin türkiye'nin kaderiyle örtüşmüş bir siyasi hareket olduğuna dikkati çeken davutoğlu, "bugün ak parti'de birlik ve dirlik türkiye'de birlik ve dirlik anlamına gelir. son 12 yıl içinde türkiye'de bir yükseliş yaşanmışsa bunda ak parti'nin birliğinin, beraberliğinin bütün mkyk'larının, kurucular kurulu'nun sağlam bir dirayetle ve tam bir fedakârlıkla çalışması sonucudur. her birimiz geriye tatlı bir hatıra bırakmak için yürümüyoruz. geleceğe sağlam bir bina inşa etmek için de yürüyoruz. sağlam bir bina ancak temellerin sağlam olmasıyla gerçekleşebilir" değerlendirmesinde bulundu.

“yavaşlamaya hakkımız yok”

van'da şehitleri uğurlarken süphan dağı'nı, van gölü'nü ve van kalesi'ni gördüğünü anlatan davutoğlu, "bütün o tarihin üzerimize yüklediği sorumluluğu ve önümüzde dizilen al bayraklı tabutları, şehitlerimizin mübarek naaşlarını gördüğümde bir kez daha irkildim ve şunu düşündüm, bütün bu şehitlerin bizde hakları var. bizim yavaşlamaya hakkımız yok. bizim durmaya, bizim düşünmeye... vebalimiz var, düşünmek zorundayız ama durup düşünmeye değil, yürürken düşünmeye ve birlikte tam bir azim ve kararlılıkla yola devam etmeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

davutoğlu, 2011 yılında ortadoğu'da karışıklıklar yaşandığını dile getirerek, halep ve şam'da kardeş kavgalarının en kanlılarının görüldüğünü; irak, mısır, yemen, sana, libya'da neredeyse birinci dünya savaşı'ndaki kadar ölenlerin olduğunu belirtti.

başbakan davutoğlu, "bütün bu ateş çemberi içinde biz ülkemizin huzuru, sükûnu, güvenliği ve en önemlisi de vatandaşlarımızın onuru, özgürlüğü, izzeti için ak parti hareketi olarak her zamankinden daha kararlı, her zamankinden daha kendinden emin ve her zamankinden daha fazla çalışmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;