2014 Yerel seçim

AK Parti Yalova'da itiraz etmeyecek

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun tekrarlanan seçimleri CHP'nin kazandığının ortada olduğunu söyledi ve basında çıkan 'itiraz' haberlerini yalanladı.

Konular: Türkiye
AK Partili yetkililer düzenledikleri basın toplantısıyla tekrarlanan seçimi değerlendirdi. [AA]

ak partili coşkun, yalova'da tekrarlanan ve chp'nin 228 oy farkla kazandığı belediye başkanlığı seçimini değerlendirdi. 

yalova'da basın toplantısı düzenleyen coşkun, "chp'nin yalova'da seçimi kazandığı ortada. itiraz süreci vesaire basında bazen geçiyor. bunların hepsi genel merkezimizle görüşüldü. bugünden itibaren kapanmıştır. yeni seçilen belediye başkanı arkadaşımıza, vefa salman'a hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz" diye konuştu.

coşkun, yapacağı her doğru işte salman'ın yanında olacaklarını, ancak yalova kamuoyunun içine sinmeyecek bir işte de en büyük muhalefeti kendilerinden göreceğini ifade etti.

ak parti yalova il başkanı yusuf ziya öztabak ise "seçim neticesinde halkımızın, yalova'da yaşayan hemşehrilerimizin iradesi bu şekilde gerçekleşti. biz bu iradeye saygı duyuyoruz" dedi.

seçimde ak parti'den belediye başkan adayı olan yakup koçal ise demokrasinin güzelliğini 1 haziran'da tekrar yaşadıklarını belirterek, "umarım ki seçim öncesindeki gerginlikler, seçim sonrasında hizmet noktasında bir engel teşkil etmezler" ifadesini kullandı. 

yüksek seçim kurulu, 30 mart yerel seçimi'nde altı oy farkla chp'nin lehine biten yalova'daki belediye başkanlığı yarışını ak parti'nin itirazı üzerine iptal etmişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;