Bilim-Teknoloji

Akbil tarih oluyor

İstanbul'da toplu taşımada 1995'ten bu yana kullanılan Akbil, yeni yıldan itibaren yerini tamamen İstanbulkart'a bırakacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Akbil 1995 yılından bu yana İstanbul'da toplu taşımada kullanılıyordu
Akbil 1995 yılından bu yana İstanbul'da toplu taşımada kullanılıyordu

istanbul'da toplu taşımada 1995'ten bu yana kullanılan akbil, yeni yıldan itibaren yerini tamamen istanbulkart'a bırakacak. iett'den yapılan açıklamada, 15 milyon kullanıcısı olan istanbulkart'ın, 2009'da hizmete girdiği ve bu süreçte akbil'in ikinci planda kaldığı belirtildi.

istanbulkart'ın pratik, geliştirilebilir ve kullanım alanlarının daha fazla olması nedeniyle daha çok tercih edildiği aktarılan açıklamada, gelişen teknoloji ile 280 bin kullanıcısı kalan akbil'in kullanımının sonlandırılacağı kaydedildi.

akbil için son kontör yüklemelerinin 30 kasım'da yapılacağı bilgisi verilen açıklamada, yolcuların istanbulkart yükleme bayilerinden akbillerini teslim etmeleri durumunda istanbulkart'ı ücretsiz alabilecekleri açıklandı.

isteyen vatandaşların internet üzerinden başvurmaları halinde istanbulkart'ın adrese ücretsiz kargo ile ulaştırılacağı aktarılan açıklamada, istanbulkart'ın, otoparklarda, spor salonlarında ve üniversitelerde kullanılması için entegrasyon çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

istanbul genelinde toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sistemi akbil, 1995'te hizmete girmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;