Göç

Akdeniz'den 'imdat' çağrısı

Onlarca göçmen taşıyan bir tekne Yunanistan'ın Rodos Adası açıklarında battı. Akdeniz'deki bir başka imdat çağrısında da yaklaşık 300 kişiyi taşıyan teknenin battığı, 20 kişinin öldüğü belirtildi.

Konular: Avrupa, Göç

içinde suriyeli oldukları tahmin edilen onlarca göçmenin bulunduğu yelkenli tekne saat 10:00 sıralarında rodos adası’nın zefiros plajında kıyıya 50 metre uzaklıkta kayalara çarparak battı. kazada en az üç kişinin öldüğü belirtildi. 

bir sahil güvenlik çalışanı, "şu ana kadar üç cesede ulaştık; bir kadına, erkeğe ve çocuğa ait. arama kurtarma çalışmamız devam ediyor" şeklinde konuştu. 

bir diğer sahil güvenlik çalışanı da yaklaşık 80 kişinin kurtarıldığı, 23'ünün de hastaneye ulaştırıldığını belirtti. 

'300 kişiyi taşıyan tekne battı'

uluslararası göç örgütü, roma'daki bürosuna akdeniz'de uluslararası sularda seyreden üç tekneden imdat çağrısı geldiğini açıkladı. imdat çağrısı yapan kişi, kendisi dâhil yaklaşık 300 kişiyi taşıyan teknenin battığını, olayda 20 kişinin öldüğünü söyledi.

çağrıyı yapan kişi, diğer iki teknenin durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

hafta sonunda yüzlerce göçmeni taşıyan bir tekne libya açıklarında batmıştı. başlatılan kurtarma operasyonunda şu ana kadar alınan bilgiye göre, 28'i sağ olmak üzere 52 kişi denizden çıkarıldı, 24 kişinin de cesedine ulaşıldı. teknede 700 kişinin olduğu tahmin ediliyordu ancak kurtulanlardan biri 950 kişinin teknede olduğunu söyledi.

bu yıl yaklaşık 1500 göçmen avrupa'ya ulaşma hayaliyle hayatını kaybetti.

kaynak: reuters, aa ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;