2014 Yerel seçim

AKP'nin 6. seçim zaferi

Yerel seçimlerde oy sayımı sürüyor. Anadolu Ajansı verilerine göre AK Parti önde gidiyor. Ancak ana muhalefet partisi CHP açıklanan sonuçlarda manipülasyon olduğunu iddia ediyor.

Konular: Türkiye
Sandıkların açılmasının ardından oy sayımı Türkiye genelinde sürüyor. [AA]

oy verme işleminin türkiye'nin doğusundaki 32 ilde saat 16'da, diğer illerde saat 17.00'de tamamlandı. 

sandıkların kapanmasının ardından oy sayımı sürüyor. 

şu ana kadar sandıkların yüzde 47'si açıldı. anadolu ajansı verilerine göre partilerin oy oranları şöyle: 

akp: % 46,8

chp: % 28,6

mhp: % 14,2

bdp: % 6,2

istanbul ve ankara'da ak parti, izmir'de ise chp önde. 

Erdoğan, İstanbul'daki evinden çıkışında kendisini bekleyen partilileri selamladı. [AA]
erdoğan ankara'ya gitti 

başbakan recep tayyip erdoğan ilk sonuçların gelmesinin ardından, üsküdar'daki evinden ayrılırken, evinin önünde toplanan kalabalığı selamladı.

ankara'ya gitmek üzere evinden ayrılan erdoğan gazetecilerin ilk sonuçlarla ilgili yorumunu sorması üzerine, "değerlendirme yok" açıklamasını yaptı.

30 büyükşehir'de durum

açıkanan ilk sonuçlara göre ak parti 30 büyükşehir belediyesi'nden 22'sinde önde gidiyor: istanbul, kocaeli, sakarya, bursa, balikesir, denizli, konya, ankara, samsun, trabzon, kayseri, malatya, kahramanmaraş, gaziantep, mardin, erzurum hatay, antalya, ordu, manisa, van, sivas ve şanlıurfa.

yeni büyükşehir belediyesi olan 14 kentin 11'inde ak parti önde görünüyor.

chp şu beş büyükşehirde seçimi önde götürüyor: tekirdağ, izmir, aydın, muğla, eskişehir.

mhp büyükşehirlerden adana'da ve mersin’de, bdp ise diyarbakır'da önde.

chp 'sandıkları terketmeyin' dedi

chp’nin ankara’da şu ana kadar yüzde 50 civarında oy aldığını söyleyen büyümşehir belediye başkan adayı mansur yavaş, bazı haber kanallarının ankara’da kasten ak parti’nin yüzde 5 ila 10 puan farkla önde olduğunu öne sürerek, seçim görevlilerinin sandık başından ayrılmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirtti. chp istanbul büyükşehir belediye başkan adayı mustafa sarıgül de, seçim sonuçlarıyla ilgili manipülasyon yapıldığını öne sürdü. sarıgül twitter mesajında, “değerli gençler sonuçlar kesinleşinceye kadar kesinlikle sandıkların başından ayrılmayalım. manipülatif sonuçlara itibar etmeyelim” açıklamasını yaptı.

chp genel başkan yardımsıcı umut oran twitter mesajında "chp'nin vefakar partilileri, anadolu ajansı'nın haberlerine itibar etmeyin moralinizi bozmayın ankara'da öndeyiz, istanbul'da başa baş gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;