2015 Genel Seçimi

AKP'nin raporu Davutoğlu'nda

CHP ile koalisyon görüşmelerini yürüten AK Parti heyeti, raporunu sunmak üzere Başbakan Davutoğlu ile bir araya geldi. CHP raporu da sunulma aşamasında. Bundan sonra top genel başkanlarda olacak.

ak parti heyeti chp heyeti ile görüşmelerin ardından hazırlanan raporu sunmak üzere başbakan davutoğlu ile bir araya geldi. chp raporu da sunulma aşamasında. bundan sonra top genel başkanlarda olacak.

başbakan ahmet davutoğlu saat 11:00'de chp ile görüşmeleri yürüten ak parti heyeti ile görüşmeye başladı. resmi konutta yapılan görüşmede heyet, iki parti arasında gerçekleşen beş görüşmeye ilişkin raporunu sundu. heyete başkanlık eden kültür ve turizm bakanı ömer çelik'in de bir sunum yapması bekleniyor. ardından davutoğlu partinin yetkili organları myk ve mkyk ile istişare sürecini işletecek. davutoğlu ve kılıçdaroğlu'nun bu süreçlerin ardından bir araya gelmesi bekleniyor.

chp raporu sunum aşamasında

chp merkez yönetim kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen genel başkan yardımcısı ve chp koalisyon heyeti başkanı haluk koç da heyetlerinin raporunun sunum aşamasında olduğunu belirtti.

koç, heyetlerin partiler adına belli yetkilerle donatıldığını vurgulayarak, "tabii ki ak parti'nin sayın genel başkanı'nın kararı henüz bir berraklık ifade etmediği için kesinlik arz etmiyordu tutumları. bizler verilen görev çerçevesinde sorumluluklarımızı yerine getirdik. bunlarla ilgili değerlendirmeleri bir rapor haline getirdik, sayın genel başkanımıza sunulması aşamasında" dedi.

"randevu talebi kamuoyuna duyurulur"

açıklamasının ardından, gazetecilerin, "başbakan ahmet davutoğlu'ndan bir randevu talebi geldi mi" sorusuna, koç, "ne zaman uygun görürse kendi ajandası ve iç siyasi değerlendirmelerini ne zaman tamamlarlarsa herhalde o zaman siyasi tavırlarını ortaya koyacaklardır" yanıtını verdi. koç, davutoğlu'nun bir randevu talebinde bulunması durumunda bunun kamuoyuna duyurulacağını kaydetti.

heyetler beş defa görüştü

heyetler 24, 28 ve 30 temmuz 1 ve 3 ağustos'ta bir araya geldi. ilk üç görüşmede ekonomi, sosyal politikalar, çevre ve mülkiyet ilişkileri, yeni anayasa ve özgürlükler, kuvvet ayrılığı ve seçim barajı konuları ele alındı.

ak parti ve chp’nin bugüne kadar gerçekleştirdikleri turların en kısası ve dışarıya gerilimin yansıdığı toplantı 1 ağustos cumartesi günü meclis’te gerçekleştirilen dördüncü görüşme oldu. toplumsal uzlaşı başlığı altında kürt sorunu, din ve inanç özgürlüğünde çeşitli inanç gruplarının talepleri, kamu bürokrasisi, kamu yönetimi, medya özgürlüğünün ele alındığı toplantıdan sonra yapılan açıklamalar sırasında seçilen sözler ve kullanılan ton, içeride gerilim yaşandığını düşündürdü. ancak taraflar bu konuda net açıklama yapmadı. toplantının ardından ilk açıklamayı yapan chp sözcüsü ve heyet başkanı haluk koç; türkiye’nin demokrasi, güvenlik, dış politika ve ekonomide büyük tehdit ve sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

son görüşmede ise bazı konularda mutabakat sağlanırken bazılarında anlaşmazlık olduğu belirtilmiş ve uzlaşılamayan konuların gerekirse genel başkanlarca ele alınacağı belirtilmişti.

görüşmeye şimdiye dek, ak parti'yi temsilen kültür ve turizm bakanı ömer çelik, başbakan yardımcısı numan kurtulmuş, antalya milletvekili lütfi elvan, ankara milletvekili ali ihsan arslan ve malatya milletvekili taha özhan katıldı. chp'yi ise genel başkan yardımcısı haluk koç, faik öztrak ve selin sayek böke, istanbul milletvekili akif hamzaçebi ve genel başkan başdanışmanı rasim bölücek temsil etti.

kaynak: al jazeera, aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;