Türkiye

AKUT'un malzemeleri çalındı

Mersin'deki AKUT binasında Ermenek'teki madende kurtarma çalışmalarında kullanılan aletlerin de bulunduğu malzeme ile çocuklar için toplanan oyuncak ve kıyafetler çalındı.

Konular: Türkiye
Olay, operasyon binasına gelen ekiplerin malzemelerin çalındığını fark etmesiyle ortaya çıktı. [Fotoğraf: AA]

akut'un mersin'deki operasyon binasından, aralarında ermenek'teki madende kurtarma çalışmalarında kullanılan aletlerin de bulunduğu malzeme ile çocuklar için toplanan oyuncak ve kıyafetler çalındı. olay, öğrencilere verilecek eğitimle ilgili malzeme hazırlamak için operasyon binasına gelen akut ekiplerinin malzemelerin çalındığını fark etmesiyle ortaya çıktı.

polis ekiplerinin incelemesinde, binaya çatıdan giren kişi ya da kişilerin, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan malzemenin bin kısmının çalındığını belirledi. binada delil toplayan polis, soruşturma başlattı.

'kötü bir anı olarak kalacak'

akut mersin ekip lideri hakan topal,  "en son ermenek'teki maden kazasında görev yapmıştık. madene indiğimde yararlandığım kişisel su altı kameram, ekipçe kullandığımız gaz maskeleri, jeneratör kabloları ve projektörler çalındı" dedi.

malzemeyi, gönüllülerin desteğiyle temin ettiklerini aktaran topal, "ekipmanların çalınması, belki de hırsızların yakınlarının hayatını kurtarmada kullanacağımız unsurları artık kullanamayacağımız anlamına geliyor. 'bir çocuk da sen sevindir" kampanyası kapsamında çocuklara dağıtılacak kitap, oyuncak ve kıyafetleri de çalmışlar. hırsız ya da hırsızlar umarım bulunur ama bu olay, kötü bir anı olarak kalacak" diye konuştu.

kaynak: anadolu ajansı 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;