Al Jazeera çalışanlarına özgürlük

Al Jazeera çalışanının gözaltı süresi uzatıldı

Mısır, aile ziyareti için ülkeye gelen Al Jazeera çalışanı Mahmut Hüseyin'in gözaltı süresini uzattı.

mısır, 15 günden beri gözaltında bulunan al jazeera çalışanı mahmut hüseyin’in gözaltı süresini 15 gün daha uzattı.

katar’da al jazeera bünyesinde çalışan mısır vatandaşı gazeteci mahmut hüseyin, ailesini ziyaret etmek için gittiği ülkesinde 22 aralık’ta güvenlik güçleri tarafından havalimanında gözaltına alınmıştı. 

mısır başsavcılığı, "yalan haber yaparak mısır'da kaos yaratmaya teşebbüs etmek" ile suçladığı hüseyin’in soruşturma kapsamında 15 gün boyunca gözaltında tutulmasına karar vermişti. bu süresinin dolmasından sonra, gözaltı aynı süreyle bir kez daha uzatıldı.

mısır içişleri bakanlığı, 25 aralık’ta konuyla ilgili bir açıklama yaparak al jazeera’nin mısır’ın içinde bazı unsurlarla işbirliği yapmak suretiyle fitne yaratmak ve devlet kurumlarına karşı provokasyon yapmak istediğini iddia etmişti. al jazeera bu açıklamayı kınayarak hüseyin’e yöneltilen tüm suçlamaların asılsız olduğunu vurgulamıştı.

al jazeera, hüseyin’e yöneltilen suçların tamamını reddediyor ve derhal serbest bırakılmasını talep ediyor.

hüseyin’in gözaltına alındıktan sonra iki kardeşi de güvenlik güçlerince evlerinden alınarak bilinmeyen bir yere götürülmüş ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.

avukatsız 'itiriaflar'

mısır devlet televizyonu ve başka özel kanallar, avukatıyla görüştürülmeyen hüseyin’e ait görüntüler yayınlayarak ‘itiraflar’ verdiğini iddia etti. al jazeera'nin edindiği bilgilere göre, hüseyin hapishanede tek hücrede tutuluyor ve ailesi ya da avukatıyla görüştürülmüyor.

mısır, daha önce al jazeera'de çalışan çok sayıda gazeteciyi hapiste tutmuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;