PKK

Âlâ: Cizre 1-2 güne biter, Sur 1-2 hafta sürer

İçişleri Bakan Efkan Âlâ, PKK'ya karşı operasyonların en yoğun şekilde devam ettiği Cizre ve Sur'da sona doğru yaklaşıldığını söyledi. Âlâ, Bülent Arınç'ın açıklamaları için de, "kasıtlı değilse yanlış tahmin" yorumunu yaptı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi [Fotoğraf: AA]

ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan içişleri bakanı efkan âlâ, cizre'deki bir bodrum katında beklediği iddia edilen yaralılara ambulans gönderilmediği tartışmalarını değerlendirdi. hem sağlık bakanlığı hem de diyarbakır büyükşehir belediyes ambulanslarının gönderildiğini söyleyen bakan âlâ, "gönderilen bütün ambulanslara ateş açıldı. 53 gündür sokağa çıkma yasağı uygulandı. oralarda zararlar karşılandı. tamamen temizlenen hendek çukur yüzde 99'a ulaştı. 80-100 ev kaldı temizlenecek. terörle mücadeleyi sekteye uğratmak için kurgu yapılmış, o da ortaya çıktı" dedi.

âlâ, "bina algı yönetiminin bir parçası. orada bir bina yok. oraları yaşanmaz hâle getiren terör örgütünün elebaşları orada ve bunun için çok fazla ses çıkarıyorlar, durdurabilir miyiz diye uğraşıyorlar" ifadelerini kullandı.

bakan âlâ, şırnak'ın cizre ilçesindeki operasyonların yüzde 99 tamamlandığını söyleyerek, buranın 1-2 güne kadar temizleneceğini söyledi. diyarbakır'ın sur ilçesinde ise 1-2 hafta daha süreceğini ifade etti.

arınç'a: kasıtlı değilse yanlış tahmin

eski başbakan yardımcısı bülent arınç son açıklamalarıyla gündem yaratmış, cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'ın sonrasında itiraz ettiği dolmabahçe mutâbakatından haberdar olduğunu tahmin ettiğini söylemişti. erdoğan bunun üzerine şili'den, "benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi dürüst bir hareket değildir" yanıtını vermişti.

dolmabahçe'deki görüşmelerde yer alan efkan âlâ'ya bu konu da soruldu. bakan âlâ, durumun cumhurbaşkanı'nın açıkladığı gibi olduğunu söyleyerek, "bülent arınç'ın söyledikleri kasıtlı değilse yanlış tahminden ibarettir" dedi.

emniyet'te yeni birim kurulacak

içişleri bakan ayrıca, sınır güvenliği ve göçmen sorunuyla ilgili emniyet genel müdürlüğü'nde yeni bir birim kurulacağını da açıkladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;