15 Temmuz darbe girişimi

Albayın odasında isim listesi

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yapılan aramada, darbe şüphelisi Kurmay Albay Korkmaz'ın odasında, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un ismi ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Varank'ın isim ve adreslerinin yazılı olduğu not ele geçirildi. Polis, bulgunun 15 Temmuz gecesi kaçırılacak olanların listesi olabileceği üzerinde duruluyor.

[Fotoğraf: DHA]

gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, gölbaşı'ndaki özel kuvvetler komutanlığında yapılan aramada, darbe şüphelisi kurmay albay murat korkmaz'ın odasında, başbakan yardımcısı numan kurtulmuş'un ismi ile cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanı büyükelçi mustafa varank'ın isim ve adreslerinin yazılı olduğu not ele geçirildi.

ankara cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturma çerçevesinde, gölbaşı sulh ceza hakimliğinin kararıyla özel kuvvetler komutanlığında arama yapıldı. dosyanın şüphelilerinden tutuklu kurmay albay murat korkmaz'ın 2. tugay 4. bölüm tabur komutanlığındaki odasında yapılan aramada, üzerinde "5" yazılı zarf bulundu.

zarf içerisinden "tatbikat hazırlığı (radar)" başlığı adı altında 21 maddelik not bulunan a4 kağıdı çıktı. el yazısı ile yazılan notlarda, başbakan yardımcısı numan kurtulmuş'un ismi, cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcısı ve sözcüsü ibrahim kalın ve cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın başdanışmanı büyükelçi mustafa varank'ın isim ve adreslerinin olduğu belirlendi.

kurtulmuş, kalın ve varank'ın isim ve adreslerinin bulunduğu notun, 15 temmuz 2016'da bu isimlerin kaçırılması planı çerçevesinde yazılmış olabileceği üzerinde duruluyor. murat korkmaz'ın 15 temmuz'da genelkurmay karargahına giren özel kuvvetler komutanlığı ekipleri arasında olduğu iddia ediliyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;