Gezi Parkı eylemleri

Ali İsmail Korkmaz davasında beraat eden polis ve fırıncıya ceza

Kayseri 3 . Ağır Ceza Mahkemesi, Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi davasında, daha önce beraat eden polis memuru Hüseyin Engin'e 7 ay 15 gün, fırıncı Ebubekir Harlar'a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Ali İsmail Korkmaz Eskişehir'de bir grup tarafından dövüldükten sonra hayatını kaybetmişti.

eskişehir'de 2013'teki gezi parkı eylemlerinde üniversite öğrencisi ali ismail korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi davasında yeni bir karar çıktı. kayseri 3. ağır ceza mahkemesi, ali ismail korkmaz davasıyla ilgili yargıtay'ın bozma kararının ardından daha önce beraat eden polis memuru hüseyin engin'e 7 ay 15 gün, fırıncı ebubekir harlar'a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

yargıtay 1. ceza dairesinin verdiği bozma kararı nedeniyle sanıklardan fırıncı ebubekir harlar ile emekli polis memuru hüseyin engin, kayseri 3. ağır ceza mahkemesi'nde yeniden hâkim karşısına çıktı.

daha önce yargılandığı kayseri 3. ağır ceza mahkemesi'nde, "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verilen ve tutuklu kaldığı süre gözetilerek tahliye edilen ebubekir harlar, konya yunak adliyesi'nden; aynı mahkemede hakkında beraat kararı verilen hüseyin engin ise eskişehir 1. ağır ceza mahkemesi'nden segbis kanalıyla duruşmaya katıldı. ali ismail korkmaz'ın annesi emel ve babası şahap ile ağabeyi gürkan korkmaz da salondaydı.

mahkeme başkanı, yargıtay'ın bozma ilâmını okuduktan sonra sanıklara diyeceklerinin olup olmadığını sordu. avukatlarına verdikleri yazılı savunmalarını tekrar ettiklerini belirten sanıklar, beraatlarını istedi.

bozma ilâmını kabul ederek sanıkların yeniden yargılanmasına oy birliğiyle karar veren mahkeme heyeti, harlar ve engin'e son sözlerini sordu.

beraat taleplerini tekrar eden sanıklardan harlar, "kasten yaralama ve ölüme sebebiyet verme" suçundan 6 yıl 8 ay, hüseyin engin ise "kasten basit yaralama"dan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. engin'e verilen cezanın ertelenmesine hükmedildi.

davanın geçmişi

eskişehir'de 2 haziran 2013'teki gezi parkı eylemlerinde darp edilen üniversite öğrencisi ali ismail korkmaz'ın, 10 temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesiyle ilgili dava güvenlik nedeniyle kayseri'ye alınarak, kayseri 3. ağır ceza mahkemesi'nde görülmüştü.

kararın açıklandığı 21 ocak 2015'teki davada, tutuklu sanık polis memuru mevlüt saldoğan'a, "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan, suçun işleniş biçimi, meydana gelen sonucun ağırlığı göz önüne alınarak 13 yıl hapis verilmiş, iyi hâl nedeniyle indirim yapılan ceza 10 yıl 10 aya düşürülmüştü.

tutuksuz yargılanan polis memuru yalçın akbulut'a ise "ölüme neden olma" suçundan 12 yıl hapis verilirken, iyi hâl nedeniyle yapılan indirimle ceza 10 yıl olarak açıklanmıştı.

tutuklu sanıklar ismail ve ramazan koyuncu ile muhammet vatansever'e "kasten yaralayarak ölüme neden olma" suçundan verilen 8'er yıl hapis cezası ise uygulanan iyi hâl indirimiyle 6 yıl 8'er aya düşürülmüştü. tutuklu sanık ebubekir harlar'a verilen 8 yıl hapis cezası iyi hâlden 3 yıl 4 aya indirilmiş, tutuklu kaldığı süre gözetilen harlar tahliye edilmişti. tutuksuz yargılanan sanık polis memurları hüseyin engin ve şaban gökpınar hakkında ise beraat kararı verilmişti.

savcı ve aile temyize götürmüştü

kayseri cumhuriyet savcısı, 10 yıl 10 ay hapis cezası verilen sanıklardan polis memuru mevlüt saldoğan hakkındaki karara itiraz etmişti. ali ismail korkmaz'ın ailesi de sanıklara "kasten adam öldürme" suçundan ceza verilmesi istemiyle yerel mahkeme kararını temyize götürmüş, yargıtay 1. ceza dairesi yerel mahkemenin kararını usûl yönünden bozmuştu.

bozma kararı nedeniyle yeniden görülen davada, kayseri 3. ağır ceza mahkemesi usûl eksiklerini gidererek aynı kararı vermiş, dosya yeniden yargıtay 1. ceza dairesi'ne gönderilmişti.

yargıtay 1. ceza dairesi, sanık polis memuru hüseyin engin hakkındaki beraat kararını, kaçarken bacaklarına copla vurarak ali ismail korkmaz'ı yaralaması nedeniyle; sanık ebubekir harlar'a "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan verilen hapis cezasını da eksik ceza tayininden bozmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;