Türkiye

Alperen Ocakları gül dağıttı

İstanbul Alperen Ocakları üyesi bir grup, Bayrampaşa'daki otogarda Doğu ve Güneydoğu illerine giden otobüslerdeki yolculara gül dağıtıp; lokum ile gül suyu ikram etti.

Konular: Türkiye

istanbul'daki otogara giden grup üyeleri, doğudaki illere giden otobüsleri durdurup yolculara gül ve lokum dağıttı. otobüstekilerle tokalaşan üyeler, özellikle son dönemde pkk karşıtı eylemlerde kürt vatandaşlara yönelik saldırıları da konadı. 

alperen ocakları eğitim ve dayanışma vakfı istanbul il başkanı kürşat mican, "şehit haberlerinin artarak gelmesinden dolayı insanlarımız duygularına hakim olamadılar ve teröre tepki göstermek için sokaklara çıktılar. bunun yanında olayları provoke etmek için özel seçilmiş ajanların, doğu illerine giden otobüslerimizi taşladıklarını, taşra illerinde mevsimlik işçileri dövdüklerini gördük. sokaklarda 'kürtler türklerin ebedi düşmanıdır' söylemlerini duymaya başladık." dedi.

mican, "biz cuma gününü özellikle seçtik. cuma günü müslümanların bayramı günüdür. elimizdeki gül de peygamber efendimizi temsil ediyor. şer odaklar yıllardır bizim kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmak istiyorlar. biz ne pahasına olursa olsun alperenler olarak buna izin vermeyeceğiz. allah?ın izniyle bu topraklarda bir ömür kardeşçe birlikte yaşayacağız. terörü şiddetle, nefretle kınıyorum." diye konuştu. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;