15 Temmuz darbe girişimi

Altan kardeşler gözaltına alındı

Mehmet Altan ile Ahmet Altan, Gülen örgütü soruşturması İstanbul'da gözaltına alındı.

altan kardeşler, istanbul cumhuriyet başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

anadolu ajansı, ahmet ve mehmet altan'ın, 14 temmuz'da gülen örgütü'ne yakın can erzincan televizyonunda kullandıkları ifadeler nedeniyle gözaltına alındıklarını duyurdu. ahmet altan bu programda "türkiye'de gerçekleşmiş askeri darbelerin önünü açan gelişmeler her ne ise, erdoğan bugün aynı kararları vererek o yolları teker teker açıyor" demişti.

soruşturma kapsamında programdaki ifadeler sebebiyle nazlı ilıcak'ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi. altan kardeşlerin, istanbul terörle mücadele şube müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

"darbecilerle iştirak halinde..."

savcılığın gözaltı yazısında,"özgür düşünce" isimli tv programına darbeden bir gün önce konuk olarak katılan ahmet altan ile programı sunan nazlı ilıcak ve mehmet altan'ın bu programda, darbe çağırışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları belirtildi. bu söylemler kapsamında hükümeti ve cumhurbaşkanını tehdit ettikleri iddia edilen yazıda, şüphelilerin darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri ifade edildi. darbe girişiminin, terör örgütüyle fikir ve eylem birlikteliği içinde olmadan bir gün öncesinden bilmelerinin mümkün olmayacağı belirtilen yazıda, bu nedenle şüphelilerin, darbe girişiminde bulunan bir kısım terör örgütü mensubu askerlerle iştirak halinde atılı suçu işledikleri iddialarına yer verildi. 

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;