Avrupa

Altın Şafak lideri cezaevinde

Yunanistan’da Neonazi eğilimli Altın Şafak partisinin lideri Nikos Mihaloliakos tutuklu yargılanacak. Mihaloliakos, suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor.

aşırı sağcı altın şafak partisi  üst düzey yöneticileri ve üyelerine karşı başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan örgütün lideri nikos mihaloliakos, çıkarıldığı mahkeme tarafından cezaevine gönderildi. 

‘organize suç örgütü kurma ve yöneticisi olma’ gerekçesiyle başlatılan kovuşturma kapsamında dün akşam mahkemeye çıkarılan örgüt lideri mihaloliakos 5 saat sorgulandı.

mihaloliakos, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti ve duruşmalarının siyasi olduğunu savundu. mahkeme oy birliği ile mihaloliakos'un 'suç örgütü yöneticiliği ve üyeliğinden' tutuklu yargılanmasına karar verdi.

mahkemenin mihaloliakos'a ilişkin suçlamaları arasında, örgütün siyasi ve askeri kanat lideri olması, örgüt tarafından işlenen bütün suçların önceden planlanması ve örgütün yasadışı eylemlerinin koordinasyonunu ve yönlendirmesini yapması yer alıyor.

öte yandan 18 eylül'de müzisyen pavlos fissas'ı öldürdüğünü kabul eden altın şafak üyesiyle olay öncesi ve sonrası defalarca telefonda konuştuğu tespit edilen nikea hücresi lideri yorgos patelis'in de tutuklanmasına karar verildi.

hükümet sözcüsü simos kedikoğlu, radyodan yaptığı açıklama, “toplumumuzu şiddetten arındırmak için altın değerinde bir şans ele geçirdik” dedi. kedikoğlu partiyi, siyasetin arkasına saklanmaya çalışan  suç örgütü olarak tanımladı.

yunanistan’da en son 50 yıl önce askeri cunta döneminde seçilmiş milletvekillerine yönelik operasyon düzenlenmişti.

ekonomik kriz nedeniyle ana akım partilere güveni azalan yunan halkı son seçimlerde marjinal partilere yönelmiş, altın şafak'tan 18 milletvekilini meclise göndermişti. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;