Türkiye

Amasya'da patlama

Çiğdemlik Köyü Zana Köprüsü üzerinde gerçekleşen bombalı saldırıda bir asker yaşamını yitirdi, altı asker yaralandı.

Haberin Öne Çıkanları

Jandarma aracı hedef

Kumandayla patlatıldı

Yaralılar hastanede

Olay yerine çok sayıda ambulans ve asker sevk edilirken, yaralı askerler hastaneye kaldırıldı. [Reuters/Arşiv]
türkiye'nin iç kesimindeki illerden amasya'da pazartesi günü bir patlama meydana geldi.
 
il merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki çiğdemlik köyü zana köprüsü üzerinde gerçekleşen patlama, il jandarma komutanlığı personelini taşıyan aracı hedef aldı. saldırıda, bir hırsızlık olayını araştırmak için köye giden araçtaki askerlerden biri hayatını kaybetti, altı asker de yaralandı.
 
olay yerine çok sayıda ambulans ve asker sevk edildi, yaralı askerler amasya sabuncuoğlu şerefeddin devlet hastanesi'ne kaldırıldı.
 
doğan haber ajansı, köprü üzerindeki patlamaya uzaktan kumandayla patlatılan bombanın neden olduğunu duyurdu.
 
türkiye'nin iç kesimlerinde güvenlik güçlerini hedef alan en büyük saldırı 2009'un son aylarında gerçekleşmişti. aralık ayında düzenlenen pkk saldırısında, tokat reşadiye'de çarşı iznine giden askerlerden yedisi hayatını kaybetmişti.

kaynak: ajanslar
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;