Irak

Anbar'da altı ölü

Irak'ın Anbar eyaletine bağlı Felluce ve Ramadi kentlerinde saldırılar düzenlendi. Felluce kentinde Irak ordusunun düzenliği saldırıda beş kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Konular: Ortadoğu
Felluce'deki saldırılarda 5 kişi öldü, 25 kişi yarlandı. [Reuters]

anadolu ajansı'na konuşan felluce devlet hastanesi basın sözcüsü visam el işavi, orduya bağlı birliklerin düzenlediği topçu saldırılarında ölen beş kişi arasında çocukların ve kadınların da bulunduğunu söyledi.

isavi saldırılar sırasında topçu ateşinin defalarca felluce hastanesi'ne isabet ettiğini, buna rağmen hizmet vermeye devam ettiklerini ifade etti.

anbar’a bağlı ramadi kentinde de saldırı düzenlendi. kentin el-bekr mahallesi'nde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı

felluce’nin kuzeyindeki el-secer bölgesinde ise silahlı aşiret mensupları bir üssü kontrolüne geçirdi.

irak güvenlik güçleri anbar eyaletinde ocak ayından beri irak şam islam devleti (işid) örgütü ve bazı aşiretlere bağlı silahlı gruplarla mücadele ediyor.

birleşmiş milletler’in açıkladığı son rakamlara göre anbar'daki saldırılarda son bir ayda yaklaşık 300 kişi öldü. 

kaynak: anadolu ajansı 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;