Bilim-Teknoloji

Apple'dan güneş enerjisine 850 milyon dolar

Apple CEO'su Tim Cook, California'da inşa edilecek dev bir güneş santraline 850 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı. Güneş santralini Apple'ın gelecekteki merkez binasına elektrik sağlayacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Apple yeşil enerjiye yatırımlarını artırıyor. [Fotoğraf: Shutterstock]
apple, yeşil enerji yatırımlarını hızla artırıyor. kısa süre önce texas eyaletinde enerjisi güneş santralinden karşılanacak bir tesis kurulacağını duyuran apple, şimdi de california'da inşa edilecek güneş santraline 850 milyon dolar yatırım yapılacağını duyurdu. 
tim cook, first solar firmasının 2900 dönümlük arazi üzerinde inşa edeceği santralin, 60 bin hanenin yanı sıra apple'ın california, cupertino'da açılacak yeni merkezine de elektrik sağlayacağını söyledi. 
san francisco'da düzenlenen goldman sachs teknoloji konferansında konuşan tim cook, "apple olarak iklim değişikliğinin gerçek olduğunu biliyoruz. bu konuda yeterince konuşuldu, artık harekete geçme zamanı" dedi. 
reuters'da yer alan habere göre, güneş santralinin inşasına 2015'in ortasında başlanacak ve bir yıl içinde tamamlanacak. şirket, 25 yıllık anlaşma kapsamında apple'a 130 mw enerji aktarılacağını belirtti. geride kalan 150 mw ise pacific gas and electric firmasına ait olacak. 
apple, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada arizona'da inşa edilecek veri merkezinin güneş enerjisiyle çalışacağını duyurdu. ilk olarak safir cam üretim farikası olması planlanan tesis, 10 yıl içinde 2 milyar dolarlık yatırımla küresel veri bankası merkezine dönüştürülecek. 
kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;