İsrail - Filistin sorunu

‘Arap Baharı Filistin’i unutturdu’

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Siyasi Büro Başkanı Faruk Kaddumi, “Arap Baharı’nın başlamasıyla birlikte Filistin meselesinin önemini kaybettiğini” söyledi.

Faruk Kaddumi, Tunus Felsefi Araştırmalar Merkezi’nde düzenlenen konferansa katıldı. [AA]

tunus felsefi araştırmalar merkezi’nde düzenlenen konferans öncesinde anadolu ajansı’na konuşan kaddumi,  "arap baharı'nın başlamasıyla birlikte filistin meselesi unutulmaya yüz tuttu. filistin meselesi artık ne arap ülkeleri ne de arap birliği tarafından gündeme alınıyor. arap ülkelerindeki ayaklanmalar başlamadan önce durum böyle değildi" dedi.

"arap ülkelerinde yaşananlar bahar değil, sonbahardır" diyen kaddumi, "filistin meselesi artık ne arap ülkeleri ne de arap birliği tarafından gündeme alınıyor. arap ülkelerindeki ayaklanmalar başlamadan önce durum böyle değildi" ifadelerini kullandı.

tunus’ta filistin toprak günü kutlamaları için bulunan kaddumi söz konusu günün kutlanmasının, filistin halkının israil'e karşı başlattığı mücadelenin ihya edilmesi anlamı taşıdığını da sözlerine ekledi.

israil, 30 mart 1976'da filistinlilere ait yüzlerce dönüm araziye el koymuştu. filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, olayı kınamak için yapılan protestolara katılan filistinlilere ateş açılması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralamıştı.

bu nedenle her yıl 30 mart'ta ''toprak günü'' etkinlikleri düzenleyen filistin halkının bu davranışı, israil işgaline karşı direnişin göstergesi olarak nitelendiriliyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;