Euro 2016

Arda galibiyeti getirdi

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Kazakistan’a konuk olan Türkiye, Arda Turan’ın golüyle karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Türkiye grubuna iki mağlubiyetle başlamıştı. [Fotoğraf: AA]

türkiye’ye üç puanı getiren gol 84’üncü dakikada geldi. bu galibiyetle ay yıldızlılar puanını sekize yükseltti. üçüncülük iddiasını sürdürdü.  türkiye grupta bir sonraki karşılaşmada letonya’yı konuk edecek. hemen ardından da üçüncülük için çekiştiği hollanda ile türkiye’de karşılaşacak.

türkiye futbol direktörü fatih terim, 2016 avrupa futbol şampiyonası elemeleri a grubu'nda deplasmanda kazakistan ile yaptıkları maçta, bir önceki karşılaşmaya göre 3 değişiklik yaptı.

grupta hollanda ile deplasmanda yapılan maçın 11'inde yer alan futbolculardan gökhan töre, volkan şen yedek kulübesinde bulunurken, caner erkin ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. 

bu futbolcuların yerine hollanda karşısında görev yapamayan arda turan, hakan çalhanoğlu ve semih kaya forma giydi. 

karşılaşmaya iki takım da kontrollü başlarken, ilk 10 dakikalık bölümün ardından oyuna ağırlığını koyan türkiye, aradığı golü bulmak için rakip kaleye yüklenmeye başladı. hücumda özellikle arda turan ve hakan çalhanoğlu'yla etkili olan ay yıldızlılar, buna karşın ceza alanı dışından çektiği şutlar dışında pozisyon üretmekte zorlandı.

ikinci yarıda daha baskılı oynayan türkiye, 84’te aradığı golü buldu. gökhan gönül’ün ortasında burak topu indirdi. arda ceza sahası içinde sert bir şutla fileleri havalandırdı. kalan bölümde başka gol olmayınca türkiye maçı 1-0 kazandı.

'beklediğimiz bir oyun oldu'

almatı'daki ortalyk stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan terim, maçın beklediği gibi geçtiğini kaydederek, "bizim ihtiyacımız olan 3 puandı. uçurum kenarında yürümek çok kolay değil. o yüzden aldığımız 3 puan çok önemli. buna rağmen kimsenin beklemediği veya bizim için sürpriz bir oyun değildi" şeklinde konuştu.

maçın senaryosunun kendileri için sürpriz olmadığını anlatan tecrübeli teknik adam, "oyuncular, ilk yarı golü bulamayınca 'ne oluyor?' diye başlar. birkaç hamle yaptık. maçın bitmesine 15 dakika kala benim 3 oyuncu değişiklik hakkımı doldurduğum nadirdir. volkan şen'in kafasında sıkıntı olmasına rağmen bu hamleleri yaptık. belki oyun formatında da birkaç hamle yapabilirdim. maç öncesi bu karşılaşmanın çok sıkıntılı geçeceğini söylemiştim. maç beni yanıltmadı" ifadelerini kullandı.

terim, alınan 3 puanın önemine değinerek, şöyle devam etti:

"bazen istediğiniz gibi gitmeyen maçlarda bütün gücünüzü ve konsantrasyonunuzu ortaya koyarsınız ve bu sizi takım yapar. 3 puan bizi rahatlattı. yaza herkes rahat edecek. eylül veya ekim ayında böyle olmayacağız. konya'da letonya'yla başlayacağız ve nasipse 11 puanla hollanda'nın karşısına çıkacağız. benim ekibim birçok hamlesi olabilen, ileride çok iyi işler yapabilecek bir takım."

hollanda deplasmanda 2-0

a grubu'nun diğer mücadelesinde hollanda, deplasmanda letonya'yı 67. dakikada wijnaldum ve 71. dakikada narsingh'in golleriyle 2-0 yendi. puanını 10'a çıkaran hollanda, 3. sıradaki yerini korudu.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;