Türkiye

Arınç: Türkiye'deki gidişata zarar verecek bir noktaya geldi.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını eleştirdi, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün belli suçlamalarla tutuklanmaları, Türkiye'deki gidişata zarar verecek bir noktaya geldi. Umarım ki hâkimler itiraz sebeplerini dikkate alır ve onları tahliye ederler" dedi.

Konular: Türkiye

eski başbakan yardımcısı bülent arınç, cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni can dündar ile gazetenin ankara temsilcisi erdem gül'ün tutukluluğuna ilişkin olarak, "can dündar ve erdem gül'ün belli suçlamalarla tutuklanmaları, türkiye'deki gidişata zarar verecek bir noktaya geldi. umarım ki hakimler itiraz sebeplerini dikkate alır ve onları tahliye ederler" dedi.
arınç, sabahattin zaim üniversitesi siyaset kulübü tarafından düzenlenen 'bölgesel politika konferansı'na konuşmacı olarak katıldı. üniversitenin halkalı'daki yerleşkesinde rektör prof. dr. mehmet bulut, küçükçekmece belediye başkanı temel karadeniz ile üniversitenin akademisyenleri ve öğrencilerin izlediği konferansta konuşan bülent arınç, programın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

arınç, cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni can dündar ve gazetenin ankara temsilcisi erdem gül'ün mit tir'ları haberleri nedeniyle tutuklanmalarıyla ilgili bir soru üzerine, bu konudaki görüşlerini açıkladı.

dündar ve gül'ü tanıdığını belirten bülent arınç, bu iki isim hakkında olumsuz ve yanlış bir düşüncesinin olmadığını kaydetti. arınç, "can dündar iyi bir gazeteci ve belgeselcidir. çok önemli konularda demokrat kişiliğiyle belgeseller yapmıştır. mesela, son dönemde bediüzzaman said nursi hakkında belgesel hazırlığı yaptığını, ancak belli sebeplerle bunu başaramadığını duymuştum. kendisiyle çok fazla görüşmemiz yoktur. önemli olan, demokrat ya da özgür düşünce sahibi olduğuna inandığımız insanların cezaevinde olmamasıdır. erdem gül'ü daha yakından tanırım. evet, gazetelerinin yayın çizgisini beğenmiyor olabilirsiniz ama, eleştiri de bir haktır. erdem, seviyeli bir gazetecidir" diye konuştu.

bülent arınç, gazetecilerin bu tür suçlamalar karşısında tutuklanmaması gerektiğinin altını çizdi. arınç, şöyle devam etti:

"gazetecilik faaliyeti olarak görülmese dahi, mit tir'larının basılması veya yakalanmasıyla ilgili görüntüler basında hep yazıldı, çizildi. artık gizlilik diye bir şey kalmadı. daha önce başka bir gazetede yayınlanan ya da internette video olarak izlenen bir konudaki başka bir konuda dün anayasa mahkemesi'nin bireysel başvuru üzerine verdiği bir karar var. buna göre, 'zaten ifşa edilmiştir, ikinci defa yayınlanması suç unsuru teşkil etmez' diyor. mit tir'ları içerisinde 'silah vardı, yoktu' diyen çok önemli devlet büyüklerimiz, 'değil' diyen yine çok önemli devlet büyüklerimiz de olduğuna göre, burada aleniyet kazanması bir suç teşkil eder mi, etmez mi? o konuda öncelikle bir karar verilmesi lazım. ancak her halûkarda gazetecilerin bu tür suçlamalar karşısında tutuklanmaması gerekir."

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;