2018 Dünya Kupası

Arjantin Dünya Kupası’na katılabilecek mi?

Dünya futbolunun devlerinden Arjantin, 2018 Dünya Kupası’na katılamama riskiyle karşı karşıya. Üstelik final niteliğindeki son 4 maçın üçünde Messi de olmayacak, cezalı.

Konular: Spor, Futbol, Arjantin
Messi 4 maç da ceza aldı. [Reuters]

2018 dünya kupası güney amerika elemeleri’nde 14 hafta geride kaldı. lider brezilya, kupayı garantileyen ilk takım oldu. brezilya’nın en büyük rakibi arjantin ise 11 puan geride ve 5. sırada. grupta ilk 4, direkt turnuvaya katılıyor, 5. ise okyanusya’dan gelecek bir takımla play-off oynayacak. yani dünya futbolunun ekol ülkelerinden arjantin, dünya kupası’na katılamama tehlikesiyle ciddi şekilde karşı karşıya.

arjantin, eğer 2018 rusya’ya gidemezse bu 1970’ten sonra bir ilk olacak.

iki kez dünya şampiyonu olan arjantin’in bu kadar riskli görünmesinin en büyük sebebi ise yıldızı messi’nin hakeme itirazdan dolayı 4 maç ceza alması ve kalan 4 maçtan 3’ünü de kaçırması.

arjantin futbol federasyonu’nda yönetim de değişti. basında teknik direktör edgardo bauza ile yolların ayrılabileceği yazılıyor. yeni yönetimin en büyük hedeflerinden biri de messi’ye verilen cezanın azaltılması.

cesar menotti, diego maradona gibi arjantin futbolunun usta isimleri verilen cezanın fazla olduğu görüşünde.

messi’siz arjantin’in 2018 dünya kupası’na katılmayı başarıp başarmayacağı merak konusu. teknik direktör bauza “hâlâ canlıyız ve güçlüyüz” ifadesini kullanıyor. fakat bir gerçek var ki o da arjantin’in messi’siz çıktığı 8 2018 dünya kupası eleme maçının sadece 1’ini kazandığı.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;