Euro 2016

Arnavutluk şampiyon gibi karşılandı

Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Arnavutluk grup aşamasında elenmesine karşın ülkede kahraman gibi karşılandı.

Konular: Spor, Futbol, Arnavutluk

arnavutluk grup aşamasını geçemedi ama mücadelesiyle beğeni topladı. üstelik tarihindeki ilk turnuvasında gol attı hem de romanya'yı yendi. arnavutluk'ta halk futbolcuların mücadelesinden ve bu galibiyetten memnundu. bu nedenle de oyuncuları kahraman gibi karşıladı.

futbolcular tiran meydanında kırmızı-siyah otobüste halkı selamladı. taraftarlar da onlara tezahüratta bulundu.

arnavutluk hükümeti de takımın performansından dolayı futbolculara diplomatik pasaport sözü vermişti.

radyoda fútbol yorumları yapan skender bellova "60 yıldır yorum yapıyorum, böyle duyguları yaşamadım" yorumunu yaptı.

italyan teknik adam gianni de biasi'nin liderliğinde arnavutluk, uzun yıllar başka ülkelere göçmek zorunda kalan arnavut ailelerin çocuklarını ikna etti, onların başka milli takımı seçmesinin önüne geçti.

de biasi "bence dünya futbolu artık bizi ciddiye alıyor" dedi.

başbakan edi rama da 1 milyon euro prim sözü verdi. rama, 'isimleriniz yeni yapılacak stadyumun girişine kazınacak" ifadesini kullandı.

kaynak: reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;