Premier League

Arsenal'de Mesut tartışması

4 yıldan beri Arsenal'de forma giyen Mesut Özil, büyük maçlarda oynamadığı ve mücadele edip savaşmadığı yönünde zaman zaman tartışılıyor. 5-1'lik Bayern maçının ardından yine Mesut gündeme geldi.

Konular: Spor, Futbol
Mesut rekor bedelle Arsenal'e gelmişti. [Reuters]

arsenal'in şampiyonlar ligi son 16 turu ilk maçında bayern münih'e deplasmanda 5-1 yenilmesinin ardından mesut özil eleştirilerin hedefi haline geldi. 

2013'te rekor bonservisle real madrid'den gelen mesut, geldiği günden beri zaman zaman mücadele etmediği, savaşmadığı, büyük maçlarda oynamadığı yönünde eleştiriler alıyor. 

mesut özil'in menajeri erkut söğüt'e göre türk asıllı alman futbolcu günah keçisi ilan ediliyor: 

"eğer futbolcu kötü oynamışsa eleştirilmesi normaldir. fakat mesut insanların performansına odaklanmadığını, kötü sonuçlardan sonra günah keçisi ilan edildiğini düşünüyor" 

mesut özil, bayern karşısında 20 isabetli pas yaptı. bu, bayern kalecisi manuel neuer ile aynı istatistik anlamına geliyor. menajeri "bayern yüzde 74 topa sahip olma oranıyla oynadı. eğer top yoksa 10 numara pozisyonunda oynayan biri nasıl pozisyon yaratabilir. böyle durumlarda insanlar çok fazla para harcayan ve çok para kazanan oyuncuyu hedef alırlar. ama mesut her zaman bu durumda olmayacak. bu adil değil. futbol bir takım oyunu. arsenal takım olarak kötü durumda. ama sadece mesut eleştiriliyor. arsenal'in 5 gol yemesinin sebebi mesut muydu? insanlar beden dilinin zayıf olduğunu söylüyor ama o böyle biri" dedi. 

özil, 146 maçta 29 gol attı. ocak ayında almanya'da son 6 yılda 5. kez yılın futbolcu seçildi. takımının euro 2016'da yarı final oynamasında büyük oay sahibi oldu. 

menajeri söğüt, mesut'un büyük maçlarda oynamadığı iddialarına katılmıyor:

"bu sene chelsea ve geçen seneki manchester united maçlarını hatırlayın. euro 2016'daki italya ve fransa maçları... insanlar sürekli mesut'un savaşmadığını ve mücadele etmediğini söylüyor. arsenal iyi oynarken insanlar onun vücut dilini tartışıyorlar mı?"

arsenal premier lig'de dördüncü sırada, lider chelsea'nin 10 puan gerisinde. 

mesut özil'in arsenal ile sözleşmesi 2018 yılında sona erecek.

'1-2 ay içinde karar vereceğim'

arsenal'de mesut ile beraber tartışılan bir diğer isim de arsene wenger. fransız teknik adam  1996 yılından beri londra kulübünü çalıştırıyor. son yıllarda takımdan ayrılması yönünde baskı var. wenger, 1-2 ay içinde kararını vereceğini söyledi. 

başkent ekibiyle 1997-98, 2001-02 ve 2003-04 sezonlarında premier lig'de şampiyonluk yaşayan wenger, 6'şar kez de ingiltere federasyon kupası ile community shield kupası'nı takımın müzesine götürdü. 

kaynak: bbc ve reuters
 

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;