Çalışma hayatı

Asgari ücret 1404 TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıkladı: Net 1404 TL.

[Fotoğraf: AA]

asgari ücret tespit komisyonu, çalışma ve sosyal güvenlik bakanı mehmet müezzinoğlu başkanlığında toplandı. çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı'nın reşat moralı salonu'ndaki toplantıda, işçi kesimini temsil eden türk-iş heyetine genel eğitim sekreteri nazmi irgat, tisk heyetine yönetim kurulu üyesi metin demir başkanlık yaptı.

çalışma ve sosyal güvenlik bakanı müezzinoğlu 2017 yılında geçerli olacak asgari ücretin brüt bin 777 lira 50 kuruş, net bin 404 lira 6 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı.

asgari ücreti yalnızca işverenlerin onayıyla kararlaştırıldı, işçi tarafı kararı imzalamadı. bakan müezzinoğlu, komisyonda olabildiğince ortak karar vermeye çalıştıklarını ve üçlü imza için uğraştıklarını ancak işçi kesiminin imzasını alamamalarına üzüldüğünü söyledi.

daha önce asgari ücret ocak - haziran ve temmuz - aralık olmak üzere iki seferde belirleniyordu. ancak 2017’de iki kademeli olmayacak, yılın tamamı için geçerli olacak. müzezzinoğlu, "asgari ücretin tek defada yılbaşından itibaren yılın geneline iki kademeli olmamasına karar verdik. işveren tarafı iki kademeli talep ediyordu. ama işçi kesiminden gelen, bir defa yılın tamamına olsun talebini değerlendirdik. en azından bu taleplerini yerine getirmiş olmanın huzurunu kendi adıma ifade etmek isterim" dedi.

asgari ücret, 2016 yılında bin 300 tl idi. yapılan artış, yüzde 8'e tekâbül ediyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;