ABD

"Assange'ın sağlık durumu kötüye gidiyor"

Ekovador Dışişleri Bakanı Long'dan, Assange açıklaması: Sağlık durumu kötüye gidiyor.

Konular: ABD, Avrupa
[Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

ekvador dışişleri bakanı guillaume long, ekvador'un londra büyükelçiliği'ne 4 yıl önce sığınan wikileaks'in kurucusu julian assange'ın sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi.

birleşmiş milletler insan hakları konseyi'nin 32. oturumu'na katıldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan long, ingiltere ve isveç'in bm keyfi tutuklamalar çalışma grubu'nun assange'ın keyfi olarak gözaltında tutulduğu şikâyetini haklı bulmasını ve serbest bırakılması çağrısını gözardı ettiğini öne sürdü.

ingiltere'nin assange'ın üçüncü bir ülkeye gönderilmeyeceği konusunda ekvador'a garanti vermediğini, isveçli yetkililerin ise assange hakkındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle ekvador'un londra büyük elçiliği'nde sorgulama teklifini reddettiğini belirten long, şunları söyledi:

"assange, keyfi olarak gözaltında tutuluyor. ekvador'un londra büyükelçiliği küçük bir alana sahip, assange'ın temiz hava alacağı bir alan yok, ışık yetersiz ve sağlık durumu kötüye gidiyor. bir kolunda sıkıntı var, büyükelçilikte sağlanan tedavi hastanede göreceği tedavinin yerini tutmuyor."

assange, haziran 2012'de ingiltere'deyken, hakkındaki isveç'e iade kararının ardından ekvador'un londra büyükelçiliği'ne sığınmıştı. assange'ın büyükelçilik binasından çıkması halinde şartlı tahliye koşullarını ihlâl ettiği gerekçesiyle tutuklanması ve isveç'e iade edilmesi bekleniyor. ingiliz mahkemesi 2012 yılında, avustralya vatandaşı assange'ın, iki kadına tecavüzle suçlandığı isveç'e iadesine karar vermişti. julian assange, isveç'e iade edilirse abd'ye gönderilmekten korktuğu için ekvador'un londra büyükelçiliği'ne sığınmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;