MİT

Atalay'dan '7 Şubat' vurgusu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinde görev alanların rahat hareket etmesi gerektiğini söyleyerek 7 Şubat krizini hatırlattı: "Savcı müsteşarı sorguya çağırıyorsa, o müsteşar o görevi yapmaz. Halbuki talimatı veren benim."

başbakan yardımcısı beşir atalay, çözüm sürecinde yapılan görüşmelere ilişkin meclis'te yaptığı konuşmada, mit müsteşarının sorguya çağrıldığı 7 şubat krizine vurgu yaptı.
"kamuda, devlet içinde bu tür görüşmeleri yürütenler, görev alanların daha rahat etmesini sağlamak lazım. savcı müsteşarı sorguya çağırıyorsa, o müsteşar o görevi yapmaz. halbuki talimatı veren benim, hükümet talimatı veriyor, sorumluluğunu alıyor."
7 şubat 2012'de, özel yetkili cumhuriyet savcısı sadrettin sarıkaya, mit müsteşarı hakan fidan'ı, pkk ile yürütülen görüşmeler nedeniyle şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağırmıştı. ardından hükümetin yaptığı düzenlemeyle, mit müsteşarına soruşturma açılması başbakan'ın iznine bağlanmıştı.
risklerin sorumluluğunu alıyoruz
mit kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifinin tbmm genel kurulu'ndaki görüşmelerinin ikinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan
atalay, çözüm sürecinin her safhasının bilindiğini söyledi.
"türkiye'nin hayrına bir şey yürütüyoruz. biz risk alan hükümetiz. birikmiş sorunları, 'risk almayalım' diye orada tutmuyoruz. fazla tenkit bile alsak, siyaseten risk bile görsek köklü çözüm için risk alıyoruz. bizim cesaretimiz fazla. kamuda, devlet içinde bu tür görüşmeleri yürütenlerin, görev alanların daha rahat etmesini sağlamak lazım. savcı müsteşarı sorguya çağırıyorsa, o müsteşar o görevi yapmaz. halbuki talimatı veren benim, hükümet talimatı veriyor, sorumluluğunu alıyor. biz bu risklerin sorumluluğunu alıyoruz. kamu görevlisi işini daha iyi, kolay yapsın diye imkan tanımak lazım. bunlar, ciddi büyük devletin yapması gereken düzenlemelerdir.
kaynak: anadolu ajansı, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;