Türkiye

Atalay’dan beyanname yalanlaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, partisinin seçim beyannamesinde başkanlık sisteminin en önemli vurgu olduğu iddiasını yalanladı.

Konular: Türkiye, AKP
beşir atalay main
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay [Fotoğraf: Anadolu Ajansı - Arşiv]

ak parti genel başkan yardımcısı beşir atalay, bazı gazetelerde yer alan “ak parti’nin seçim beyannamesinde en önemli vurgusunun  başkanlık sistemi olacağına" yönelik haberlere ilişkin, "bunların hiçbirisi şu anda gerçeği yansıtmıyor.” dedi.

atalay, buna yönelik haber yapan gazetelerin bu konuda bir açıklama ve düzeltme yapması gerektiğini de söyledi:

"ortaya bir metin bile çıkmış değil. seçim beyannamemizde hangi ana başlıkların ve detayların olacağıyla ilgili henüz bir netleşme yok. komisyonlarımız çalışıyor. bugün bazı gazetelerde 'seçim beyannamesinin en önemli vurgusu başkanlık sistemi olacak' gibi haberler var. bunların hiçbirisi şu anda gerçeği yansıtmıyor. seçim beyannamemizi şu anda heyetlerimiz çalışıyor. bittikten sonra genel başkan’ımıza sunulacak, kendi kurullarımızda görüşülecek. ondan sonra beyanname resmi bir kimlik kazanır. erken şekilde seçim beyannamemizin içeriğiyle ilgili henüz bir açıklama yapmış değiliz."

atalay, her seçimde, beyannamenin bütün çalışmalar bittikten, aday listeleri kesinleştikten sonra, seçim kampanyasının sloganları, şarkıları gibi diğer unsurlarıyla birlikte genel başkanlarınca açıklandığını anlatarak, "genelde sistemimiz öyledir. nerelerden bu tür haberler alınıyor, bilmiyoruz. kaynak da gösterilmeden, seçim beyannamemizle ilgili haberler verilmesini doğrusu yadırgıyoruz, bunları yanlış buluyoruz" diye konuştu.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;