Gülen örgütü soruşturmaları

Atilla Taş gözaltına alındı

Gülen örgütünün medya yapılanmasına yönelik soruşturmada hakkında gözaltı kararı verilen şarkıcı Atilla Taş, Gemlik'te gözaltına alındı.

[Fotoğraf: AA / Arşiv]

istanbul cumhuriyet başsavcılığı tarafından gülen örgütünün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, yeni deliller doğrultusunda 35 gazeteci ve akademisyen hakkında gözaltı kararı alınmasının ardından çalışmalarını sürdüren istanbul emniyet müdürlüğü asayiş şube müdürlüğü ekipleri, şarkıcı atilla taş'ı gemlik'te gözaltına aldı. taş'ın, gayrettepe'deki asayiş şube müdürlüğü yerleşkesine getirileceği öğrenildi.

asayiş şube müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama ve gözaltı kararı bulunan şüpheliler arasında olan mutlu çölgeçen ise istanbu’da gözaltına alındı. şüpheli mutlu çölgeçen, gayrettepe’deki asayiş şube müdürlüğü'ne getirildi.

öte yandan şüpheliler arasındaki gökçe fırat çulhaoğlu da istanbul cumhuriyet savcılığı'na teslim oldu. ulusal parti genel başkanı ve türk solu dergisi kurucusu gökçe fırat çulhaoğlu ifade için emniyet müdürlüğ'üne gönderildi. böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci sayısı 12’ye yükseldi. şüphelilerden 18’nin yurt dışına çıktığını tespit eden polis yurt içinde firarda olan 5 kişiyi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

gözaltında olan nurullah öztürk, rasih yılmaz, murat aksoy, abdullah alparslan akkuş, dinçer gökçe, iskender yunus tiryaki, levent arap, ömer şahin ve ayhan şimşek'in emniyetteki işlemleri de sürüyor.

istanbul cumhuriyet başsavcıvekili ismail uçar ile terör ve örgütlü suçlar bürosu savcılarından murat çağlak tarafından örgütün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 gazeteci ve akademisyen hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

hakkında gözaltı kararı verilen isimler

savcılığın talimatıyla çalışma başlatan istanbul emniyet müdürlüğü asayiş şube müdürlüğü ekipleri, istanbul, ankara ve izmit'te düzenledikleri operasyonlarda, nurullah öztürk, rasih yılmaz, murat aksoy, abdullah alparslan akkuş, dinçer gökçe, iskender yunus tiryaki, levent arap, ömer şahin ve ayhan şimşek'i gözaltına almıştı.

hakkında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunamayan ve bir kısmının yurt dışına çıktığı tespit edilen, aralarında gazeteci ile akademisyenlerin olduğu şüphelilerin isimleri şöyle:

"ergun babahan, eyüp can sağlık, mehmet yavuz baydar, erhan başyurt, abdülkerim balcı, asım yıldırım, önder deligöz, ali selçuk gültaşlı, şemseddin efe, turhan bozkurt, yonca kaya şahin, ali yurttagül, ayşe özkalay, can bahadır yüce, celil sağır, faruk arslan, hasan cücük, ibrahim öztürk, kemal gülen, mahmut akpınar ile prof. dr. osman özsoy, ihsan yılmaz ve savaş genç."

soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, "gülen örgütü ile bağlantılı oldukları" ve "çalıştıkları basın-yayın organlarıyla sosyal medya hesapları üzerinden örgüt lehine propaganda yaptıkları" öne sürülüyor.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;