Yunanistan Ekonomik Krizi

Atina Borsası'nda rekor düşüş

Beş haftadır kapalı olan ve bugün yeniden işleme açılan Atina Borsası, yüzde 23 değer kaybetti. Bankacılık hisselerinde düşüş yüzde 30'u buldu.

atina borsası'nda 5 haftalık aranın ardından işlemler yeniden başladı. açılışta yüzde 11 gerileyen ase hisse endeksi'nde kayıplar, daha sonra gelen satışlarla birlikte yüzde 23'e ulaştı. 

borsa'da en büyük değer kaybı bankacılık hisselerinde yaşandı. yunanistan ulusal bankası (national bank of greece) hisseleri yüzde 30 değer kaybetti. 

atina borsası bu düşüşle 2012 yılının rakamlarına dönmüş oldu. 

yunanistan'da borsa 26 haziran'dan bu yana kapalıydı. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;