UEFA Avrupa Ligi

Avantajı Brugge kaptı

UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Beşiktaş 1-0 öne geçtiği mücadelede Club Brugge'e 2-1 mağlup oldu. Rövanş 19 Mart'ta Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Brugge, Avrupa Ligi'nin en az gol yiyen ekiplerinden [AA]

kupada 12'nci maçına çıkan club brugge'ün yenilmezlik serisi sürdü. 

beşiktaş'ın golünü gökhan töre, brugge'ün gollerini ise de sutter ve rafaelov attı. rövanş 19 mart'ta olimpiyat stadı'nda oynanacak. tur atlayan ekip çeyrek finale çıkacak. 

ilk yarı orta alanda karşılıklı top kayıplarıyla geçti. çok önemli bir pozisyon yaşanmadı. ikinci yarının hemen başında ise gol geldi. beşiktaş'ın yıldızlarından gökhan töre'nin sağ kanattan getirdiği topta yaptığı vuruş ağlarla buluştu.

15 dakika sonra ise beraberlik golü geldi. gedoz'un uzak mesafeden şutunda de sutter ayağıyla dokundu ve skor 1-1'e geldi. 78'de serdar kurtuluş rakibini ceza sahası içerisinde düşürdü. kazanılan penaltıyı rafaelov gole çevirdi ve brugge 2-1 öne geçti. 

Avrupa Ligi'nde ilk maçlar

zenit 2 - 0 torino
brugge 2 - 1 besiktas
dnipro 1 - 0 ajax
wolfsburg 3 - 1 inter
everton 2 - 1 d.kiev
fiorentina 1 - 1 roma
napoli 3 - 1 d.moskova
villarreal 1 - 3 sevilla

siyah beyazlı takım sahaya sakatlıkları devam eden jose sosa, atiba hutchinson, ismail köybaşı ve alexander milosevic'ten yoksun çıkarken, club brugge'de ise victor vazquez ve björn engels aynı sebeple oynamadı. belçika temsilcisinde ayrıca claudemir ve stefano denswil de bu sezon uefa avrupa ligi'nde başka takımlarda oynadıkları için karşılaşmada forma giyemedi.

19 avrupa kulübünün oyuncu izleme komitesi maçı takip etti

siyah beyazlıların club brugge ile yaptığı maça, avrupa'nın farklı kulüplerine ait futbolcu izleme komiteleri büyük ilgi gösterdi.

club brugge, jan breydel stadı'ndaki maçı avrupa'nın 19 farklı kulübünün futbolcu izleme komitesinin takip ettiğini açıkladı.

belçika'daki maçı, almanya'dan borussia dortmund, borussia mönchengladbach, schalke 04, hannover 96, stuttgart ve wolfsburg, fransa'dan paris saint-germain, italya'dan inter, ingiltere'den aston villa, everton, southampton ve west ham united, hollanda'dan psv ve twente, belçika'dan anderlecht, mechelen, oud-heverlee leuven ve sint-truiden, çek cumhuriyeti'nden ise ostrava'nın temsilcilerinin izlediği belirtildi.

"irkçılığa hayır" pankartı

brugge, seyircisi önünde oynadığı maça üzerinde "irkçılığa hayır" (no to racism) yazılı formalarla çıktı.

irkçı hareketlerde bulunanlara kendi girişimleriyle stadyuma giriş yasağı uygulayan ilk belçika ekibi olan club brugge, uefa'nın ırkçılık karşıtı projesini desteklemek için bu formayı tercih etti.

club brugge genel menejeri vincent mannaert maçtan önce yaptığı açıklamada, hangi düzeyde olursa olsun futbolda ırkçılığın yeri olmaması gerektiğine işaret ederek, "belçika'nın en popüler kulübü olarak ırkçılığa karşı sıfır toleransa öncülük ediyoruz. irkçılık suçu işleyenlere kendi inisiyatifimizle stadyuma giriş yasağı uygulayan ilk belçika kulübü olduk. bu formalarla da taahhüdümüzü avrupa düzeyinde ortaya koyduk" dedi.

gurbetçiler beşiktaş'ı yalnız bırakmadı

beşiktaş'ı avrupa'da yaşayan türk taraftarlar da yalnız bırakmadı.

belçika'nın yanı sıra almanya ve fransa gibi ülkelerden gelen çok sayıda türk taraftar, maçtan önce brugge'de takımlarına destek vermeye çalıştı. beşiktaşlı taraftarlar için ayrılan biletler günler öncesinden tükenirken, bazı taraftarlar karaborsada bilet arayışına girdi. belçika polisi, maç dolayısıyla brugge'de stada giden yollarda ve stat çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;