Göç

Avustralya'da otizm hastasına sınır dışı kararı

Avustralya hükümetinin, otizm hastası oğlu ile Filipinli anneyi sınır dışı etme planına tepkiler büyüyor. Filipinli Maria Sevilla’nın sınır dışı edilmesine karşı çıkan 120 bin kişi göçmen bürosuna imzalı bir dilekçe verdi.

Konular: Dünya
Filipinli Maria Sevilla'nın oğlu Tyrone'a otizm teşhisi kondu. [Fotoğraf:ABC]

katı göçmen yasası uygulayan avustralya hükümeti, tedavi masraflarının ülke vatandaşlarına ‘yük olacağı’ gerekçesiyle 10 yaşındaki tyrone ve annesini sınır dışı etmeye hazırlanırken, 120 bin kişi buna tepki olarak imza topladı.

tyrone’un annesi maria sevilla iki yıl önce yasal yollarla avustralya’ya giriş yaptı. queensland’deki bir hastanede hemşire olarak çalışmaya başlayan maria sevilla’nın oğlu tyrone’un 2008’de otizm hastası olduğu belirlendi. avustralya göçmen tetkik kurulu, oğlunun otizm hastası olması nedeniyle maria sevilla’nın sınır dışı edilmesi gerektiğini belirtti. kurul 10 yaşındaki filipinli çocuğun tedavi masraflarının avustralyalı vergi mükelleflerine ‘önemli ölçüde yük oluşturacağı’nı savundu. 

'özel sigortam var'

abc televizyonuna konuşan maria sevilla, 27 nisan’da sona eren vizesiyle çalışma izni aldığını belirtip; vergisini kendisinin ödeyeceğini, tedavi masraflarının da özel sigorta şirketi tarafından karşılandığını söyledi.

sevilla’nın televizyona çıkmasının ardından düzenlenen imza kampanyasına 120 bin kişi destek verdi. imzalar brisbane’deki göçmen bakanı peter dutton’ın ofisine gönderildi. şimdi bakanlığın kararı bekleniyor.

kaynak: afp, abc

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;