Kültür-Sanat

Avusturya, Eurovision’u kazandı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen 59. Eurovision Şarkı Yarışması'nda “sakallı leydi” olarak da bilinen Avusturyalı şarkıcı Conchita Wurst birinci oldu.

Konular: Avrupa
Conchita Wurst ikinci sıradaki The Common Linnets grubuna fark atarak birinci oldu. [Fotoğraf: Reuters]

bu yıl 37 ülkenin katıldığı 59. eurovision şarkı yarışması'nı avusturya temsilcisi conchita wurst kazandı. avusturya yarışmayı en son 1966’da kazanmıştı.

conchita wurst, "rise like a phoenix" adlı şarkısıyla 290 puan alırken, hollandalı ikili the common linnets "calm after the storm" isimli şarkılarıyla 238 puan aldı.

isveç temsilcisi sonne nielsen ise "undo" adlı şarkısıyla 218 puanla üçüncü sırada yer aldı.

25 yaşındaki wurst, “hayallerim gerçek oldu. toplumumuzda geriye gitmek ya da bakmaktansa, geleceğe yürümek isteyen insanların olduğunu gördüm” dedi.

gerçek adı tom neuwirth olan wurst’un kadın kılığına girerek şarkı söylemesi pek çok ülkede tartışma konusu olmuştu. belarus, ermenistan ve rusya gibi ülkelerde wurst’un şarkı söylediği kısımların televizyonda yayımlanmaması için kampanyalar başlatılmıştı.

yarışma 45 ülkede 180 milyon kişiye ulaştı. ancak türkiye puanlama sistemine itiraz ettiği için yarışmaya katılmadı.

kaynak: reuters ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;