Dağlık Karabağ

Azerbaycan: Ateşkes 115 kez ihlâl edildi

Azerbaycan, Ermenistan'la cephe hattındaki gerginliğin devam ettiğini, Azerbaycan'ın ateşkes mutabakatına uyduğunu fakat Ermenistan'ın ateşkesi 115 kez ihlâl ettiğini açıkladı.

[Fotoğraf: Reuters]

ria haber ajansı'nın geçtiği açıklamaya göre, azerbaycan savunma bakanlığı dün ilan edilen ateşkesin son 24 saatte 115 kez ihlâl edildiğini bildirdi. açıklamaya göre azerbaycan ordusu ateşe 120 kez misillemede bulundu. 

açıklamada azerbaycan ordusunun işgalden kurtarılan bölgelerde mevzilerini güçlendirdiği belirtilirken, ermenistan tarafından gelen "azerbaycan mutabakatı ihlâl etti" suçlaması da "yeni provokasyonlara hazırlık" olarak değerlendirildi. 

azerbaycan savunma bakanlığı, erivan'ı "meydana gelebilecek olaylardan azerbaycan'ı sorumlu tutmaya yönelik propaganda faaliyetleri yürütmek'le suçladı. 

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;