Azerbaycan

Azerbaycan: Ermenistan ordu komuta merkezini vurduk

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgal altındaki bölgelerde bulunan Ermenistan Silahlı Kuvvetler Komuta Merkezi’nin vurulduğunu açıkladı. Bakanlık, aralarında general ve albayların da bulunduğu çok sayıda Ermeni askerinin öldürüldüğünü bildirdi. Azeri mevzilerine yönelik karşı saldırıda ise 30 Ermeni askerin daha öldürüldüğü açıklandı.

azerbaycan savunma bakanlığı, işgal altındaki bölgelerde bulunan ermenistan silahlı kuvvetler komuta merkezi’nin vurulduğunu açıkladı. komuta merkezi'ni vurduklarını açıklayan bakanlık, aralarında general ve albayların da bulunduğu çok sayıda ermeni askerinin öldürüldüğünü bildirdi. bakanlık yapılan operasyona ilişkin görüntülerin yakın zamanda basına servis edileceğini bildirdi.

30 ermeni asker öldürüldü

azerbaycan savunma bakanlığından yapılan açıklamada, ermeni güçlerinin hocavend-fuzuli yönünde azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu, azerbaycan askerlerinin de yanıt verdiği bildirildi.

çatışmada ermeni silahlı güçlerinden yaklaşık 30 askerin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, ermeni güçlerine ait 3 tankın ve 1 bataryanın imha edildiği kaydedildi.

cephe hattındaki durumun azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu ifade edildi.

azerbaycan: 3 askerimiz şehit oldu

azerbaycan savunma bakanlığından yapılan açıklamada, azerbaycan'ın dün karşı atakları durdurma kararını açıklamasına rağmen ermenistan'ın tansiyonu artırmaya devam ettiği savunuldu. ermeni güçlerinin, kaybettikleri bölgeleri geri almak için cephe hattının ağdere, terter, hocavend ve fuzuli bölgelerinde azerbaycan mevzilerine saldırdığı, sivil yerleşim birimlerine ateş açtığı duyurdu.

açıklamada, dün gün boyu ve gece çıkan çatışmalarda ermeni güçlerinin çok sayıda kayıp verdiği, ermenistan askeri araçlarının imha edildiği vurgulandı. çatışmalarda azerbaycan ordusundan 3 askerin hayatını kaybettiği ifade edildi.

azerbaycan ordusu, 1 nisan'da başlayan çatışmalardabazı stratejik tepeler ve yerleşim birimlerini geri almıştı. çatışmalarda 15 azerbaycan askeri ve 100'den fazla ermenistan askeri öldü.

'sorumlusu ermenistan olacaktır'

azerbaycan dışişleri bakanlığı sözcüsü hikmet hacıyev, ermeni güçlerin sivilleri hedef almaya devam etmesi halinde, azerbaycan'ın atacağı adımların sorumlusunun, ermenistan olacağını bildirdi. cephe hattında yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yapan hacıyev, azerbaycan ordusunun dün barışçıl adım atarak karşı saldırıları durdurma kararını açıklamasına rağmen ermenistan silahlı güçlerinin yerleşim birimlerini ve sivilleri hedef aldığını, cephe hattındaki azerbaycan mevzilerini yoğun ateş altında tuttuğunu belirtti. hacıyev açıklamasında, "ermeni güçlerin yerleşim birimleri ve sivilleri hedef almaya devam etmesi halinde, sivillerin güvenliğini temin etmek için azerbaycan ordusunun atacağı adımların sorumlusu ermenistan olacaktır" ifadelerini kullandı.

ermenistan sivil yerleşimleri vurdu

ermenistan-azerbaycan cephe hattında son günlerde yaşanan çatışmalarda, bölgedeki çok sayıda azerbaycan yerleşim birimi, ermeni güçlerinin ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılardan zarar gördü.cephe hattındaki azerbaycan yerleşim birimlerinde ermeni güçlerinin ateşi sonucu bölgedeki siviller, ağır ateş altında olmalarına ve yaşanan can kayıplarına rağmen topraklarını terk etmiyor ve yaşamlarını sürdürüyor.

çatışmalarda ermenilerin ateş açtığı bölgelerden biri olan ağdam ilinin benövşeler köyünde çok sayıda eve mermi isabet etti. köyde can kaybı yaşanmasa da köy sakinlerinden tofik naibov'un evine ve bahçesine isabet eden iki havan topu mermisi 45 küçükbaş hayvanın telef olmasına yol açtı. naibov, yıllardır ateş altında bulunmalarına rağmen topraklarını terk etmediklerini, bundan sonra da kaçmayacaklarını söyledi.

son iki günde çatışmaların oldukça şiddetlendiğini belirten naibov, ermenilerin havan topu saldırısında şans eseri sağ kaldıklarını fakat tüm hayvanlarının telef olduğunu aktardı.ağdam ilinin sarıcalı köyüne ise son iki günde yaklaşık 100 top ve havan topu mermisi isabet etti. isabet alan binalar içerisinde konutların yanı sıra okul binası da bulunuyor. top mermisi isabet eden okul binası kullanılamaz hale gelirken, saldırı sırasında çocukların okulda bulunmaması sayesinde can kaybı yaşanmadı.

"vatanımızı terk etmeyeceğiz"

sarıcalı belediye başkanı elekber nesirov'un kız kardeşinin evi de isabet alan konutlar arasında bulunuyor. beş kişilik ailenin yaşadığı ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, ev halkı saldırıdan kısa süre önce misafirliğe gittiği için can kaybı yaşanmadı.nesirov yaşananları şöyle anlattı:
"dün akşam 21.00'de köy yoğun ateşe tutuldu. kız kardeşim ve çocukları bize gelmişti. ben ve kayınbiraderim evin yakınındaydık. mermi sesini duyunca kendimizi su kanalına attık ve bu şekilde sağ kaldık. yerimizden kalktığımızda evin darmadağın olduğunu gördük. vatanımızı terk etmeyeceğiz. başka yolumuz yok. tarımla uğraşıyoruz. hayat devam ediyor. hiçbir zaman topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz."
iki gün önce ermeni güçlerinin sivil yerleşim birimlerine ateş açmasının ardından azerbaycan ordusu karşı saldırıya geçerek, bazı stratejik noktaları geri aldı. cephe hattında çatışmalar devam ediyor. azerbaycan savunma bakanlığının uluslararası kurumların ısrarlı çağrıları üzerine tek taraflı olarak durdurduğunu ilan etmesine rağmen bölgede ermeni mevzilerinden açılan ateş sesleri sık sık duyuluyor. bölgedeki azerbaycanlılar ateşe rağmen günlük hayatına devam ederken, yerleşim birimlerinde askeri hareketlilik de göze çarpıyor. 

 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;