Azerbaycan

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan bir üsteğmen hayatını kaybetti. Azerbaycan Ordusu, Ermenistan mevzilerine havan toplarıyla ateş açtıklarını ve çok sayıda Ermeni askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

azerbaycan savunma bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cephe hattında çıkan çatışmada ermenistan askerlerinin açtığı ateş sonucu üsteğmen abdulla mollayev'in hayatını kaybettiği açıklandı.

üsteğmen mollayev'in kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı, hastaneye kaldırılarak ameliyata alındığı ancak hastanede öldüğü belirtildi.

azeri savunma bakanlığı daha sonra, ermeni mevzilerine havan topu atışı yapıldığını duyurdu. bakanlık açıklamasında, "ermenistan tarafının gerginliği artıran saldırıları karşısında azerbaycan'ın da yanıt vermek zorunda kaldığı ve belirlenen koordinatlara son 24 saatte havan toplarıyla ateş açıldığı" ifade edildi.

ermenistan tarafından onlarca askerin öldürüldüğü, birkaç aracın tahrip edildiği de duyuruldu. ermenistan tarafının ise asker kayıplarını kamuoyundan sakladığı iddia edildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;