2015 Genel Seçimi

Babacan'dan 'kararsız seçmen' değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Babacan, "kararsız" seçmenin büyük kısmının önceki seçimde AK Parti'ye oy verenler olduğunu söyledi; "O vatandaşlarımız tercihlerini yine istikrardan yana kullanacak ama biz de muhasebemizi yapacağız" dedi.

Ali Babacan. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

kanal a televizyonuna konuşan başbakan yardımcısı ali babacan, 7 haziran'daki genel seçimin kararsız seçmenleriyle ilgili değerlendirmeler yaptı. "geçmişte ak parti'ye oy vermiş tabanda, bu seçimde bir kırgınlık görüyor musunuz?" sorusu üzerine babacan şunları söyledi:

"kuşkusuz var. şu anda mesela, 'kararsızım' diyenlerin önemli bir bölümü, bir önceki seçimde ak parti'ye oy vermişken, şu anda kararsız olan vatandaşlarımız. bunun çok sebebi olabilir. nihayetinde 12,5 yıldır iktidarda olan bir partiyiz. 12,5 yıl uzun bir süre. bu süre tamamen hatasız, yüzde 100 mükemmel değil. kuşkusuz belki hatalarımız, yanlış adımlarımız oldu. yanlış anlaşılan belki hareketlerimiz oldu. bunlar da belli toplum kesimlerini belki üzdü, kırdı, bazılarını gücendirdi ama şuna inanıyorum ki karar günü, seçim günü geldiğinde o vatandaşlarımız da yine istikrardan yana tercihlerini kullanacak ama biz de bir yandan kendi muhasebemizi yapacağız."

hükümet olmanın, vatandaşların yüzde yüzünü kucaklamak anlamına geldiğini söyleyen babacan, kendilerinin de bunun bilincinde olduğunu ifade etti.

"başka yöne götürmeye çalışırsanız tren devrilir"

babacan'a, ak parti'nin 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekilliğinin bitmesinin ardından 'başbakan danışmanı' olacağı iddiaları da hatırlatıldı. babacan da, "bu dönemde çıkan dedikodulara inanmamak lazım" dedi.

şu sıralarda tamamen seçimlere odaklandıklarını söyleyen babacan, kişilerin gelip geçici olduğunu ama kuralların kaldığını ifade etti. babacan kendilerinin de buna çok önem verdiklerini belirterek, önümüzdeki dönemde uygulayacakları politikaları yazılı hale getirdiklerini ve tüm detaylarıyla ortaya koyduklarını söyledi.

"yol haritasını çizdik, rayları döşedik ve bunun da siyasi taahhüdüne girdik. bunu da partimizin genel başkanı, bizzat kendisi bu taahhüdü verdi. bundan sonraki dönemde önemli olan bunun uygulanmasıdır. bunun da önümüzdeki dönemle ilgili tüm hazırlıkları tamam. verilen sözler tutulduktan sonra, yol haritasında yüründükten sonra, raylar döşenmiş, bu rayda yüründükten sonra türkiye'nin inşallah önü açık ama verilen sözler tutulmazsa, rayları döşediniz, treni başka yöne götürmeye çalışırsanız tren devrilir, kredibilite kaybolur. o zaman hep beraber türkiye'den korkalım, ben de korkarım herkesin de korkması gerekir. o zaman öngörülemez bir ülke haline geliriz, akşamdan sabaha karar değiştiren, ne yapacağını bilemeyen bir ülke durumuna düşeriz. daha önceki, 1990'lar olsun, ondan önceki kötü dönemler olsun, hep bu yüzdendir. geleceği belirsiz hale geldiği anda türkiye'nin, önü kapanır, ekonomisi durur."

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;