İşgalin ardından Irak

Bağdat’ta bombalı saldırılar

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Şii bölgesi Sadr semtinde IŞİD'in düzenlediği iki intihar saldırısında en az 70 kişi öldü, 100 kişi yaralandı. Ebu Gureyb ve Felluce'deki IŞİD saldırılarında da 30'dan fazla güvenlik görevlisi öldü.

Konular: Irak, Ortadoğu
[Fotoğraf:Reuters]

bağdat’ta çoğunlukla şiilerin yaşadığı sadr bölgesindeki bir pazarda iki bomba patlatıldı. al jazeera bağdat bürosu'nun verdiği bilgiye göre saldırıda en az 70 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.

saldırıları işid üstlendi. örgüt, daha önce de irak’ın başkenti bağdat’taki şii bölgelerine yapılan saldırılar, gözlerin daha önce benzer saldırıları üstlenmişti. 

irak başbakanı haydar ibadi, ulusal güvenlik konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. 

ebu gureyb ve felluce’ye saldırı

işid, bağdat'ın batısındaki ebu gureyb bölgesine saldırdı. en az 18 asker ve rejim yanlısı milis hayatını kaybetti.

felluce yakınlarındaki bir başka işid saldırısında, en az 14 irak polisi öldü, 25 kişi de yaralandı.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;