Soma'da Facia

Bağışlar 42 milyonu aştı

AFAD, Soma maden faciasından etkilenenlere yardım için başlatılan kampanyada 7 Temmuz itibariyle 42 milyon 180 bin TL toplandığını açıkladı.

Konular: Soma'da Facia
Kampanyayla toplanan para, faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarına, yaralılara ve madencilere ulaştırılacak. [Fotoğraf: AA]

afet ve acil durum yönetimi başkanlığı’ndan (afad) yapılan yazılı açıklamada, soma yazılarak 1866’ya gönderilen kısa mesajlar yoluyla 800 bin lira, banka hesaplarındaysa 41 milyon 380 bin lira toplandığını açıkladı.

17 mayıs’ta başbakanlık genelgesiyle başlatılan yardım kampanyasına türk silahlı kuvvetleri, üniversiteler, valilikler ve belediyeler gibi kamu kuruluşlarının yanı sıra özel sektör ve sivil toplum kurumları da destek verdi.

afad, kampanya sona erdiğinde toplanan miktarın faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarına, yaralılara ve madende çalışanlara ulaştırılacağını açıkladı.

kaynak: afad

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;