Türkiye

Bahçeli: Dava arkadaşlarım 'Evet' dedi

MHP lideri referandumun ardından ilk grup toplantısı konuşmasında "Kazanan Türkiye'dir, PKK hapı yutmuş, sonu görünmüştür. PYD-YPG kaybetmiş, HDP dağılmış, DHKP-C darbeyi yemiştir. CHP ise yine baltayı taşa vurmuştur" dedi. MHP'ye oy verenlerin bu referandumda 'Hayır' dediği yönündeki açıklamaları eleştiren Bahçeli, bu yöndeki yorumların dayanaksız olduğunu belirtmek amacıyla "YSK acilen bir çalışma yapmalı. Tüm sandıklarda MHP’ye oy veren vatandaşlarımızın hangi oyu verdiğini göstermelidir. Aziz dava arkadaşlarımın büyük çoğunluğu 'Evet' demiştir" şeklinde konuştu.

referandumun ardından ilk grup toplantısında konuşan mhp lideri devlet bahçeli, mhp'lilerin 'hayır' dediği yönündeki yorumlara tepki gösterdi. bahçeli, bu yorumların dayanaksız olduğunu belirtmek amacıyla "ysk acilen bir çalışma yapmalı. tercihi 'evet' olan mhp'li sayısı ortaya çıkarılmalı. oy mu kaybettik, oy mu kazandık belli olmalı" şeklinde konuştu. mhp lideri "aziz dava arkadaşlarımın büyük çoğunluğu 'evet' demiştir" dedi.

bahçeli, "kazanan türkiye'dir, pkk hapı yutmuş, sonu görünmüştür. pyd-ypg kaybetmiş, hdp dağılmış, dhkp-c darbeyi yemiştir. chp ise yine baltayı taşa vurmuştur" diye konuştu.

"fiili açmazdan kaynaklanan sistem tartışmaları tedavülden kalkmıştır... artık sistem tartışmaları son bulmuştur" diyen bahçeli,  "türkiye'nin ayağındaki prangalar söküp atılmıştır" şeklinde konuştu. 

bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"16 nisan'da kazanan türk milleti, türkiye'dir; hayır veya evet diyen tüm vatandaşlarımızdır. kazançlı çıkan bayraktır, devlettir, vatandır, milli namus ve haysiyettir. kaybedenler kulübü ise oldukça karışık, kalabalık ve karmaşıktır. 16 nisan'da fetö yerle bir olmuştur. 'evet çıkarsa bittik' diye feveran eden pkk hapı yutmuş, sonu görünmüştür. pyd-ypg kaybetmiş, hdp dağılmış, dhkp-c darbeyi yemiştir. chp ise yine baltayı taşa vurmuştur."

"haçlı artıkları duvara tosladı"

"türk düşmanlığında kuyruğa giren haçlı artıkları tümden duvara tosladılar, bozguna uğradılar. bu demokratik tabloya saygı gerekirken, kriz tetikçileri hemen harekete geçmiştir."

kaynak: al jazeera

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;