MHP

Bahçeli: Memur var da siyasetçi yok mu?

MHP lideri Devlet Bahçeli, "FETÖ ile mücadele dümen kırmakta, sabote edilmektedir" dedi. Kriptoların kendilerini emniyete aldığını belirten Bahçeli, "FETÖ ile irtibatı olanlar arasında memur var da meşhur siyasetçi yok mudur?" diye sordu. Bahçeli, partisinin hükümete üye vermeyeceğini de söyledi.

[Fotoğraf: AA]

partisinin mecli grup toplantısında konuşan milliyetçi hareket partisi genel başkanı devlet bahçeli türkiye'nin önündeki en önemli gündem maddelerinden birinin adalet ve ahlaki alanda yapılması gereken kalıcı ve kapsayıcı düzenlemeler olması gerektiğini belirtti. bahçeli, 'mesafe alınmış olsa da fetö ile sürdürülen mücadelenin yeterli, doyurucu, tatmin edici seviyelere ulaşamadığının son gelişmelerden anlaşıldığını' söyledi. grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan bahçeli, kabineye mhp'den isimlerin girip girmeyeceği yönündeki bir soruya; "başkalarının eksiğini tamamlayacak parti değiliz" yanıtını verdi. 

grup toplantısında geçen hafta yapılan gülen örgütüne yönelik operasyonları ve kamudan ihraçları hatırlatan devlet bahçeli, "fetö'nün ucu nereye dayanıyorsa oraya kadar gidilmeli ve kökü kazınmalıdır" dedi, bununla beraber 'siyasi ayak' uyarılarını da sürdürdü:

"fetö ile mücadelede ağaca bakarken ormanın gözden kaçtığına dair kanaat ve yorumlar da artmaktadır. henüz tabandan tavana çıkılamamıştır. kriptolar kademede ve kendilerini emniyete almışlardır. soruyorum fetö'yle irtibatı olanlar arasında memur var da meşhur siyasetçi, bürokrat yok mudur?

emniyet, tsk, medya, bürokrasi başta olmak üzere toplamda sekiz alanda temizlik sürerken, siyasete gelince duruluyor, bekleniyor, ağırdan alınıyorsa bir bit yeniği var demektir. fetö'ye mücadele dümen kırmakta, sulanmakta, sabote edilmektedir."

sosyal medyada çekişme

medyada ve sosyal medyada siyasal islamcılık temalı çekişme ve kutuplaşmanın inanılmaz seviyelere ulaştığını da söyleyen bahçeli, "onu bunu suçlayan yazar, çizer, gazeteci ve yüzü gizlenmiş şahsiyetlere kadar bir çok isim anlaşmazlıkların, karşılıklı atışmaların göbeğindedir" dedi. bahçeli, bu sözlerin ardından cumhurbaşkanı ve başbakan'a çağrı yaptı, tüm fetö mensuplarına karşı mücadelenin sonuna kadar helal olduğunu söyledi.

"fiili durum hukuki bünyeye kavuşuyor"

yüksek seçim kurulu tarafından referandum sonuçlarının kesin olarak açıklanmasını da değerlendiren bahçeli, chp'nin büyük bir kısır döngüye düştüğünü ifade etti. iddiaların aksine milliyetçi hareket partisi'nin 16 nisan'da "evet" dediğini belirten mhp genel başkanı, seçmeninin hangi oranda evet hangi oranda hayır verdiğini iddia edip somut belgelerle açıklamayanların "alçak ve şerefsiz" olduğunu belirtti.

bahçeli, referandum ile birlikte türkiye'nin farklı bir evreye geçtiğini de söyledi:

"yeni sistemle birlikte cumhurbaşkanı'nın partisiyle bağı tekrar kurulabilecektir. beklendiği üzere, bu üyeliğin bugün gerçekleşeceği de daha önceden açıklanmıştır. böylelikle fiili durumun hukuki bünyeye kavuşması sağlanmış olacaktır. akp’nin 21 mayıs'ta yapacağı olağanüstü kongresi de yine kendi iç dinamiklerinin ve inşa edilen yeni sistemin sonucudur ki, bizim de buna hayırlı olsun demekten başka yapacak ve söyleyecek bir şeyimiz olmayacaktır. bundan böyle bilhassa fetö ve pkk ile kıran kırana bir mücadele hedef olmalıdır. artık hiç bir mazeret kalmamıştır."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;