Devlet Bahçeli

Bahçeli'den hükümete: İsrail ile eriyen buzların asıl sebebi ne?

MHP lideri Bahçeli, Türkiye ve İsrail arasındaki görüşmeleri eleştirdi: Düne kadar İsrail’e katil, terörist diyorlardı, şimdi ne değişti de, Mavi Marmara unutuldu da, İsrail’in dost bir ülke olduğu hatırlandı?

[Fotoğraf: AJT-Zahidin Köşüş]

milliyetçi hareket partisi (mhp) genel başkanı devlet bahçeli, partisinin meclis’teki grup toplantısında konuştu. bahçeli, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ve ak parti’yi israil, suriye devlet başkanı beşar esed, mısır’ın darbeci cumhurbaşkanı abdülfettah sisi, türk silahlı kuvvetleri, gülen cemaati, pkk, türk hava sahasını ihlâl eden rus uçağının düşürülmesiyle ilgili çelişkili politikalar uygulamak ve farklı söylemlerde bulunmakla suçladı.  musul’a gönderilen türk askeri konusunda da aynı tavrın gösterildiğini söyledi:

“böylesi cehalet dolu, basiretsizlikle dolu dış politika nerede görülmüştür? musul’a zırhlı birlikler sevk ettiler. biz bunu destekledik. erdoğan ve davutoğlu, askerleri çekmeyeceğimizi söyledi. obama’nın bir telefonuyla akp’nin yelkenleri suya indi. musul bahanesiyle başika’ya gittiniz gitmesine de, neden dönüyorsunuz? nedir sizi korkutan?

düne kadar israil’e katil, terörist diyorlardı, şimdi ne değişti de mavi marmara unutuldu da, israil’in dost bir ülke olduğu hatırlandı? ‘ben bu görevde olduğum sürece israil hakkında olumlu bir şey düşünemem’ diyen erdoğan değil miydi? hani israil masumları katlediyordu?

mavi marmara’da ölenler için tazminat verilmiş midir? gazze’ye abluka kalkmış mıdır? hayır! türkiye’nin talepleri karşılanmadan masaya oturulması niçin? biz demiyoruz ki, ‘israil’le düşman olalım’. eriyen buzların asıl sebebini öğrenmek istiyoruz.”

‘ortadoğu'da zayıf ve kukla devletler isteniyor’

bahçeli, hakkında ‘omurgası çökmüştür’ dediği ortadoğu ve buradaki örgütler hakkında da konuştu:

“islam’a en büyük kötülük, islam adına şiddeti kullanan günahkârlardan gelmektedir. islamiyet’in terörle özdeşleşmesini hedefleyen çevrelere izin veremeyiz. küresel güçlerin maşası işid, el nusra, şebab, el kaide gibi örgütler, emperyalizmin uşağıdır. yüksek fiyattan kiralanıp, her türlü pis işlerde kullanılmaktadırlar.  islam coğrafyası terörle teslim alınmak istenmektedir. ortadoğu’da zayıf ve kukla devletler isteniyor.”

‘sebep vahşi emperyalizm’

“arap baharı’ndan karakış çıkmış, selefi çeteler her yere yayılmıştır. bu bir sonuçtur. sebep olarak vahşi emperyalizm vardır.”

‘bildik bir sömürgeci komplosu’

“aralarında türkiye’nin de yer aldığı 34 ülkenin suudi arabistan öncülüğünde teröre karşı buluşması, terör örgütlerini büyütmenin örtülemez neticesidir. 34 ülke bir araya gelip ne yapacaktır? bu 34 ülke önce samimiyet testinden geçmeli, hangi örgütü birbirlerine karşı provoke ettiklerini açıklamalıdırlar.

terör örgütleri, ağır silahları hangi silah baronlarından, kimlerin gözetiminde almaktadır? önce sorun yaratıp, peşinden silah satmak bildik bir sömürgeci komplosudur. allah mutlak ve galiptir. kimse karamsarlığa kapılmasın.”

‘türkmen dağının kaybı an meselesi’

“hükümet, soydaşlarımıza arka çıkacak sorumluluk bilincinden yoksundur. türkmen dağının kaybı an meselesidir. sayın davutoğlu, türkmenler öldürülüyor. neredesin? bunlar için türklerin ölmesi, önemsiz bir ayrıntıdır.”

‘hendekler kazılırken nerelerdeydiniz?’

mhp lideri, pkk ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar konusunda da erdoğan ve davutoğlu’nu eleştirdi:

“akp’nin çözüm süreci buzdolabında değil, hendektedir. bu hendekler kazılırken nerelerdeydiniz? bu hendeklere ilk kazma yıkım projesiyle, süreç ihanetiyle gerçekleşti. pkk müzakerelerle güçlendirildi. şimdi erdoğan ‘o hendeklere gömüleceksiniz’ demektedir.”

‘sur, aynul arap'a dönüşmekte’

 “sur, aynul arap’a dönüşmekte, vatandaşlarımız göç etmektedir. terörden etkilenen 21 ilimizde 11 bin 354 esnafımızın kapısına kilit vurduğu medyaya yansımıştır.”

‘hesap sormazsam hayat bana zehir olsun’

“davutoğlu’nun günahı büyüktür. bu hendekler seninle anılacaktır. imralı canisini sütten çıkmış ak kaşık gibi gösteren siyasi mevtalar, hendeklere ilk kazmayı vuran sizlersiniz.

gerçek hendek kaçak sarayın içinde. ‘sayın öcalan’ demek, pkk’nın kendi bayrağını taşımak, suç olmaktan çıktı. ilk hendek sizin ruhunuzda açıldı. sizin ön isminiz hendekse, soy isminiz haysiyetsizliktir.

güvenlik güçlerimizin elini tutan, erdoğan kızmasın gerekçesiyle teröristlerin alan hâkimiyetine göz yuman görevlilerden hesap sormazsam, hayat bana zehir olsun!”

‘hdp türkiye düşmanlarıyla iş tutmakta’

“hdp, türkiye düşmanlarıyla iş tutmakta, özerklik desteği almaya çalışmaktadır. kürdistan nedir, neresidir?

kürt kökenli kardeşlerim sizler yalnız değilsiniz. pkk sizin temsilciniz değildir ve asla olmamıştır. adımız türk milleti, ülkemiz türkiye cumhuriyeti’dir. terörle mücadelede samimi olduğu sürece, mhp siyasi iradeyi yalnız bırakmayacaktır.”

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;