Türkiye

Bakan Müezzinoğlu: Büyükanne maaşına 65 bin başvuru yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, büyükanne maaşına şu ana kadar 65 bin başvuru yapıldığını açıkladı. Müezzinoğlu, yoğun talep nedeniyle kayıtların dondurulacağını söyledi.

[Fotoğraf: AA]

a haber'e konuşan çalışma ve sosyal güvenlik bakanı mehmet müezzinoğlu, torununa bakan büyükannelere verilecek maaşa şu ana kadar 65 bine yakın başvuru yapıldığını açıkladı. kontenjan 6 bin 500 olarak belirlenmişti. bakan müezzinoğlu, "19 bin 100 kişi de belirlediğimiz kriterlere uygun olan kişi sayısı var. belirlediğimiz kriterler konusunda başvuru içinde elemeler yapılacak" dedi. müezzinoğlu kriterleri de şöyle açıkladı:

"ücretinin durumuna göre, çocuğun ikinci, üçüncü çocuk olmasına göre, doğumu sezaryenle ya da normal doğumla yapıp yapmamasına göre, illerdeki müracaatlara ya da büyükannelerin sağlığına ve yaşına göre bakılacak."

müezzinoğlu'na göre, perşembe akşamı itibariyle başvurular dondurulacak. pazartesi günü itibariyle ailelerin kimler olduğuna dâir listeler oluşturulacak.

çalışma bakanı, "türkiye genelinde bir hükümet politikasına çevirip çeviremeyeceğimizi belirleyecek. 1 mart itibariyle büyükanneleri torunlarıyla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

kontenjanın artırılıp arıtırılmayacağıyla ilgili soru üzerine ise müezzinoğlu şunları söyledi:

"işkur olarak bunun yüzde 50'sini biz üstleniyoruz. bursa, izmir, istanbul ticaret odaları gibi, türk-iş, hak-iş gibi ve hatta belirli işte abdi ibrahim gibi; 'ben 500 aileyi üstlenirim' dedi. buna benzer işverenler veya sendikalar 'şu kadar aileye talibiz' derlerse yüzde 50'sini biz üstleniyoruz, yüzde 50'sini onlara. bin aile yaklaşık 6 milyon gibi bir rakama mâl oluyor. bunun yüzde 50'sini iş-kur, bakanlık olarak biz üstleniyoruz. diğer 3 milyona talip olacak işveren ya da şahsı adına üstlenecek biri olabilir, şirketleri adına olabilir. ama rakamın 10 binin üstüne çıkmasını çok istemiyoruz ki pilot uygulamamızın değerlendirmesini sağlıklı yapalım ve başladığımız işin ölçümleri de iyi olsun ve bu proje dünyaya marka olacak bir projeye dönüşebilsin."

kaynak: a haber

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;