Tenis

Baltacha 30 yaşında kanserden öldü

Britanya kadın tenisinin son yıllardaki en önemli temsilcisi Elena Baltacha kanserden hayatını kaybetti.

Konular: Spor
Elena Baltacha, grand slam turnuvalarından Avustralya Açık ve Wimbledon'da tur geçmeyi başarmıştı. [Reuters]

büyük britanya tenis federasyonu'ndan yapılan açıklamada, baltacha'nın karaciğer kanserinden öldüğü belirtildi.

açıklamada, "bally'nin ölümü sporumuzda derin bir boşluk yarattı. o 'savaşçı' kelimesine yeni bir anlam kazandırmıştı. kortta hep sonuna kadar mücadele etti ve sorunlara asla boyun eğmedi" denildi.

kiev doğumlu elena baltacha, profesyonel futbolcu olan babası sergei'in ipswich town'a transferiyle ingiltere'ye gitti ve bu ülkenin vatandaşlığına geçti.

1997'de profesyonel olan baltacha, 2002'den 2012'ye kadar aralıklı da olsa britanya'nın bir numaralı kadın tenisçisiydi.

2010 yılında wta klasmanında 49'uncu sıraya kadar yükseldi, 2012 londra olimpiyatları'nda da mücadele etti. kronik diz sakatlığı yüzünden geçtiğimiz yıl kariyerini noktaladı. 

aralık 2013'te antrenörü nino severino ile evlenen elena baltacha'ya bu yılın başında kanser teşhisi konuldu.

kariyerinde li na ve francesca schiavone gibi önemli tenisçiler karşı galibiyetleri bulunan baltacha, sporu bırakmadan önce ipswich'te gençler için bir tenis akademisi kurmuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;