ABD

Baltimore'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

ABD'nin Baltimore kentinde siyah genç Freddie Gray'in gözaltındayken hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylar nedeniyle uygulanan gece sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Konular: Amerika
Baltimore'da gözaltındayken hayatını kaybeden siyah genç Freddie Gray'i anma toplantıları sürüyor. [Fotoğraf-Reuters]

freddie gray'in geçen pazartesi cenaze töreninin ardından kentte  şiddet içeren olayların çıkması üzerine salı gününden itibaren gece 10 ile sabah 5 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

baltimore'de salı gününden sonra düzenlenen protestolar ise genelde olaysız geçmiş ve gray'ın gözaltına alınmasına karışan 6 polis memuru hakkında dava açılması kararı da kentteki gerilimi yumuşatmıştı.

baltimore belediye başkanı stephanie rawlings-blake, yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının gerektiğinden uzun süre yürürlükte kalmasını istemediğini söyledi.

blake, "sokağa çıkma yasağı ilan etmedeki birinci önceliğim, kamu huzurunu, baltimore halkının güvenliği, sıhhati ve refahını emniyete almaktı. bu kolay bir karar değildi, ancak kentimizde sükunetin yeniden sağlanmasına katkı sağlamak için gerekli olduğunu hissettiğim bir karardı" dedi.

kentteki olayların ardından bölgeye 3 bin ulusal muhafız askeri ile bazıları eyalet dışından ilave 1000 polis konuşlandırılmıştı. baltimore'in bağlı olduğu maryland eyaleti valisi larry hogan, askerler ve takviye polislerin de gelecek birkaç gün içinde kentten ayrılmasının planlandığını belirtti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;