Suriye

Bana'dan Halep'e son şarkı

Suriye'den tahliye edilerek Türkiye'ye getirilen 7 yaşındaki Bana Alabed, kuşatma sırasında yaşananları aktardığı Twitter hesabından, Halep'e son bir şarkı ile veda etti.

Konular: Suriye, Ortadoğu

halep'ten tahliye edilerek 19 aralık'ta türkiye'ye getirilen 7 yaşındaki suriyeli bana alabed, kuşatma sırasında kentte yaşananları aktardığı twitter hesabından, 1 ocak'ta, "halep'i terk etmeden önce son bir şarkı" metni ile birlikte bir video paylaştı.

videoda, bana'nın kentteki yıkıntılar arasında, lübnanlı sanatçı remi bandali'nin, ülkesinde 1975 ile 1990 yılları arasında yaşanan ve 120 binden fazla insanın ölümüne yol açan iç savaşta çocukların içerisine süreklendiği durumu anlatmak için yazdığı, "bize çocukluğumuzu verin. bize barışı verin" isimli şarkısını seslendirirken görülüyor.  bana'nın söylediği şarkının sözleri şöyle: 

"size iyi bayramlar dilemeye geldik.

ve bu bayramlarda soruyoruz size,

bizim neden hiç bayramımız, süslemelerimiz olmuyor.

ey dünya...

benim topraklarım yakıldı.

benim topraklarımın özgürlüğü çalındı.

gökyüzümüz hayâl kuruyor.

günlere soruyor:

güzel güneş, kuşların kanat çırpışları nerede?

ey dünya...

benim topraklarım yakıldı.

benim topraklarımın özgürlüğü çalındı.

benim toprağım küçük. benim gibi, küçük.

ona barışı geri verin.

bize çocukluğumuzu geri verin.

bize çocukluğumuzu geri verin.

bize çocukluğumuzu geri verin.

bize barışı, barışı geri verin."

kaynak: twitter

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;