Kültür-Sanat

Banksy, Gazze sokaklarında

Dünyaca ünlü İngiliz grafiti sanatçısı Banksy, eserlerini Gazze'nin yıkık duvarlarına çizdi. Banksy, Gazze'ye yeraltı tünellerinden geçerek ulaştı.

Konular: Kültür-Sanat
Banksy, dünyanın dört bir yanında, önceden bilinemeyen bir zamanda savaş karşıtı grafitiler çiziyor. [Getty Images]

[[Getty Images]]
dünyaca tanınmış ingiliz grafiti sanatçısı banksy, gazze'ye giderek harabe halindeki binaların duvarlarına ve sokaklara eserlerini çizdi. zaman zaman siyasi konularla ilgili de duvar resimleri üzerinde çalışan banksy'nin resmi internet sitesine gazze sokaklarında çekilmiş bir görüntü yüklendi.

gazze'ye yeraltı tünellerinden ulaştığı, internete yüklenen bir videodan anlaşılan sanatçı bu görüntüyü 'bu yıl yeni bir yeri keşfedeceğin bir yıl olsun' başlığıyla paylaştı. bu hareketiyle hayranlarının ve takipçilerinin dikkatini geçen yaz israil'in gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından gazzelilerin verdiği yaşam mücadelesine çekti.

banksy'nin gazze'nin farklı sokaklarına konumlandırdığı grafitilerinin ortak teması ise 'barış.' internete yüklenen videoda, banksy'nin gazze'nın yıkık duvarlarına çizdiği eserler arasında, ağlayan başörtülü bir kişi, gözetleme kulesinden yapılan salıncakta sallanan çocuklar ve patilerini yalayan boynunda kurdelasıyla üzgün ve endişeli bakışları olan beyaz bir kedi bulunuyor.

moloz yığınlarının arasında oturan çocukların görüldüğü görüntüde, gazzelilerin grafitilerle ilgili görüşleri de soruluyor. gerçek kimliği bilinmeyen sanatçı, eserlerine "banksy" imzası atıyor. banksy, dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı çarpıcı mesajlar taşıyan duvar resimleriyle tanınıyor.

kaynak: al jazeera-anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;